Amstelzijde: geen hotspot meer, of juist wel? [Update]

AMSTELVEEN - Volgens Het Parool is de horecastrip aan de Amstelzijde nabij Ouderkerk geen hotspot meer. De krant meldt vandaag dat de strip wordt geplaagd door leegstand, nu restaurant 't Deurtje tijdelijk de deuren heeft gesloten. Diverse horeca-ondernemers aan de Amstelzijde zullen het artikel vermoedelijk met gefronste wenkbrauwen tot zich nemen, want het lijkt juist beter te gaan met de strip. 

Het Parool baseert zich onder andere op uitlatingen van 't Deurtje-uitbater Jeroen Ellermeijer, nu hij zijn restaurant kennelijk tijdelijk heeft gesloten. 'Keep calm, we're temporarily closed,' zo staat op de website van 't Deurtje te lezen. Volgens de uitbater komen er te weinig gasten naar de strip en ligt dat niet aan de kwaliteit van 't Deurtje, maar spelen tal van andere factoren een rol, zoals een culinair aanbod dat niet spannend genoeg is,  (te) hoge huren, duur parkeren en concurrentie van Amsterdam, zo tekende Het Parool uit zijn mond op.

[Reactie update]
Ellermeijer laat in een e-mail aan AmstelveenZ weten dat de teksten in het oorspronkelijke artikel van Het Parool enigszins verdraaid zijn en dat de bovenstaande alinea van AmstelveenZ daar een schepje bovenop doet. Hij constateert dat ook andere ondernemers door Het Parool zijn geciteerd die niet in dit artikel [bovenstaande alinea] terugkomen. Het wekt bij Ellermeijer de indruk alsof hij nu een gefrustreerde horecaondernemer is die wat teksten over zijn straatje eruit gooit. Volgens Ellermeijer komen er te weinig gasten naar 't Deurtje zelf, in plaats van naar de strip en staat nergens vermeld dat de kwaliteit van 't Deurtje daar een rol in speelt. 'Ik heb wat betreft het parkeren het volgende aangegeven aan Het Parool: 'Wellicht voor de huidige horeca ondernemers goed om toe te voegen is dat de parkeerplaats eens naar haar tarieven moet kijken. 8 euro om te parkeren tijdens lunch is echt te hoog,' aldus Ellermeijer.

Floreert
Opmerkelijk is juist dat de Amstelzijde behoorlijk aan het floreren lijkt, mede doordat flink is - en wordt - geïnvesteerd in het gebied. Zo is de Amstelzijde recent volledig opgeknapt, inclusief nieuwe terrassen en een aanmeersteiger en bleek de strip afgelopen jaar (zeker met mooie dagen) een bomvolle hotspot. Ook wordt binnen afzienbare tijd, in samenwerking met de gemeente, een nieuw parkeerterrein gerealiseerd aan de achterzijde van de strip. De gemeente Amstelveen investeerde zo'n drie miljoen euro in het gebied. In tegenstelling tot wat Het Parool schrijft, ligt de strip op Amstelveens grondgebied en niet op dat van Ouderkerk aan de Amstel: de krant concludeert dat heel Ouderkerk geen hotspot meer is.

Booming
Op de Amstelzijde is Loetje aan de Amstel nog altijd booming business (zeker sinds de verhuizing naar het voormalige Praq), zit Brasserie Paardenburg al tijden flink in de lift (na een flinke vernieuwingsslag) en heeft de eigenaar aldaar grote uitbreidingsplannen met spectaculaire lodges. Ook restaurant Twist heeft een stevige voet aan de grond en Meetables zag zoveel heil in de strip dat het recent de vergaderlocatie Garage 45 opende.

Geen herkenning
Het afbranden van La Cubinata (naast Paardenburg) kwam uiteraard op een ongelukkig moment, maar ook daar zijn onderhandelingen gaande. Het faillissement van 't Jagershuis afgelopen zomer was natuurlijk wel een aderlating, maar het restaurant is niet direct onderdeel van de verzamelde horecastrip en ligt relatief geïsoleerd aan het begin van de Amstelzijde. In een eerste reactie laat Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Amstelland) weten zich totaal niet te herkennen in het artikel van Het Parool.

[Dit bericht is geupdate op 27-1-2016]


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.