Amsterdam start play-offs met hockeyklassieker in Wagener Stadion

Amsterdam start play-offs met hockeyklassieker in Wagener Stadion Foto: Jaap Maars

Amstelveen - De mannen van hockeyclub Amsterdam hebben zich dankzij een 3-2 zege op buurman Pinoké geplaatste voor de halve finale van de play-offs tegen Bloemendaal. De eerste wedstrijd van de best-of-three-serie staat voor morgenavond op het programma in het Wagener Stadion.


- Lees verder onder deze advertentie -

Dankzij twee doelpunten van Mirco Pruyse en een van Billy Bakker nam Amsterdam afgelopen zondag een 3-0 voorsprong in het Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos. Lukas Sutorius en Alex Hendrickx van Pinoké bepaalden vervolgens de eindstand op 3-2.

Bekerfinale

Door de zege tijdens de laatste reguliere competitieronde eindigde Amsterdam als nummer vier van de hoofdklasse. Daarom staat de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs tegen de nummer één Bloemendaal op het programma. De hockeyklassieker begint om 20.30 uur. De tweede en eventueel derde wedstrijd van de best-of-three-serie zullen zaterdag en indien nodig zondag worden afgewerkt.  

Overigens staan de twee buren Pinoké en Amsterdam later nog tegenover elkaar in de finale van de hockeybeker. De strijd om de zogenoemde Gold Cup wordt gespeeld op Pinoké en begint om 20.30 uur. Als Amsterdam er niet in slaagt om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs zal de bekerfinale  op donderdag 23 mei worden afgewerkt. Indien Amsterdam de eindstrijd wel haalt, wordt de bekerfinale een week later op donderdag 30 mei afgewerkt.

Vrouwen

De vrouwen van Amsterdam hebben zich eveneens geplaatst voor de halve finale van de play-offs en staan komende donderdagavond in Eindhoven tegenover Oranje-Rood. De tweede en eventueel derde wedstrijd zullen komende zaterdag en indien nodig zondag in het Wagener Stadion in Amstelveen worden afgewerkt.   

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties