Jaap Maars

Amsterdam start play-offs met hockeyklassieker in Wagener Stadion

Amstelveen - De mannen van hockeyclub Amsterdam hebben zich dankzij een 3-2 zege op buurman Pinoké geplaatste voor de halve finale van de play-offs tegen Bloemendaal. De eerste wedstrijd van de best-of-three-serie staat voor morgenavond op het programma in het Wagener Stadion.

Dankzij twee doelpunten van Mirco Pruyse en een van Billy Bakker nam Amsterdam afgelopen zondag een 3-0 voorsprong in het Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos. Lukas Sutorius en Alex Hendrickx van Pinoké bepaalden vervolgens de eindstand op 3-2.

Bekerfinale

Door de zege tijdens de laatste reguliere competitieronde eindigde Amsterdam als nummer vier van de hoofdklasse. Daarom staat de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs tegen de nummer één Bloemendaal op het programma. De hockeyklassieker begint om 20.30 uur. De tweede en eventueel derde wedstrijd van de best-of-three-serie zullen zaterdag en indien nodig zondag worden afgewerkt.  

Overigens staan de twee buren Pinoké en Amsterdam later nog tegenover elkaar in de finale van de hockeybeker. De strijd om de zogenoemde Gold Cup wordt gespeeld op Pinoké en begint om 20.30 uur. Als Amsterdam er niet in slaagt om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs zal de bekerfinale  op donderdag 23 mei worden afgewerkt. Indien Amsterdam de eindstrijd wel haalt, wordt de bekerfinale een week later op donderdag 30 mei afgewerkt.

Vrouwen

De vrouwen van Amsterdam hebben zich eveneens geplaatst voor de halve finale van de play-offs en staan komende donderdagavond in Eindhoven tegenover Oranje-Rood. De tweede en eventueel derde wedstrijd zullen komende zaterdag en indien nodig zondag in het Wagener Stadion in Amstelveen worden afgewerkt.   


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.