Amsterdamse Bos blijft grotendeels losloopgebied voor honden

Amstelveen - Het Amsterdamse Bos blijft gotendeels losloopgebied voor honden: er komt wel een uitbreiding van de aanlijnplicht in het hoofdentreegebied van het bos.

'Het onderwerp honden hield de gemoederen flink bezig. Hondenbezitters en ook hondenuitlaatservices vreesden voor beperking van de (losloop)gebieden in het Bos,' meldt de gemeente in een persbericht. 'De uitkomst nu is dat er alleen een beperkte aanlijnplicht komt in het hoofdentreegebied in het noordoosten van het Bos, waar de meeste bezoekers het Bos betreden. Deze aanlijnplicht gaat per 1 mei 2022 in.'

Amstelveens Wethouder Floor Gordon (Groenbeheer, D66) laat weten dat gemeente Amstelveen het belang van een zorgvuldig participatieproces over met name het hondenbeleid heeft benadrukt: 'Onze gemeenteraad vroeg daar uitdrukkelijk aandacht voor.' Volgens de wethouder ligt er een uitkomst waar deelnemers aan het proces zich over hebben uitgesproken.

De wethouder vult aan 'het belangrijk te vinden om nieuwe afspraken te evalueren, overlast en effecten op natuurontwikkeling goed te monitoren en samen met alle bezoekers te blijven kijken hoe de verschillende gebruikers van het Bos naast en met elkaar van het Bos kunnen genieten.'

hond_gordon_amsterdamse_bos.jpg
Eefa Doyle en Floor Gordon

Eefa Doyle van hondenuitlaatservice Outlet! overhandigde op 29 juli 2020 een petitie aan wethouder Floor Gordon en Mariska Bongaards (Amsterdamse Bos). Doyle: 'Ik ben blij met de resultaten van het participatietraject dat we met de petitie hebben kunnen bereiken. Honden kunnen alsnog op vele plaatsen in vrijheid loslopen, zowel met hun baasjes als met professionele uitlaatservices,' zegt Doyle.

Klik op onderstaand kaartje om de uitbreiding van de aanlijnplicht te zien, zie ook website Amsterdamse bos.

kaartje_amsterdamsbos.jpg


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.