Amsterdamse Bos blijft grotendeels losloopgebied voor honden

Amstelveen - Het Amsterdamse Bos blijft gotendeels losloopgebied voor honden: er komt wel een uitbreiding van de aanlijnplicht in het hoofdentreegebied van het bos.

'Het onderwerp honden hield de gemoederen flink bezig. Hondenbezitters en ook hondenuitlaatservices vreesden voor beperking van de (losloop)gebieden in het Bos,' meldt de gemeente in een persbericht. 'De uitkomst nu is dat er alleen een beperkte aanlijnplicht komt in het hoofdentreegebied in het noordoosten van het Bos, waar de meeste bezoekers het Bos betreden. Deze aanlijnplicht gaat per 1 mei 2022 in.'

Amstelveens Wethouder Floor Gordon (Groenbeheer, D66) laat weten dat gemeente Amstelveen het belang van een zorgvuldig participatieproces over met name het hondenbeleid heeft benadrukt: 'Onze gemeenteraad vroeg daar uitdrukkelijk aandacht voor.' Volgens de wethouder ligt er een uitkomst waar deelnemers aan het proces zich over hebben uitgesproken.

De wethouder vult aan 'het belangrijk te vinden om nieuwe afspraken te evalueren, overlast en effecten op natuurontwikkeling goed te monitoren en samen met alle bezoekers te blijven kijken hoe de verschillende gebruikers van het Bos naast en met elkaar van het Bos kunnen genieten.'

hond_gordon_amsterdamse_bos.jpg
Eefa Doyle en Floor Gordon

Eefa Doyle van hondenuitlaatservice Outlet! overhandigde op 29 juli 2020 een petitie aan wethouder Floor Gordon en Mariska Bongaards (Amsterdamse Bos). Doyle: 'Ik ben blij met de resultaten van het participatietraject dat we met de petitie hebben kunnen bereiken. Honden kunnen alsnog op vele plaatsen in vrijheid loslopen, zowel met hun baasjes als met professionele uitlaatservices,' zegt Doyle.

Klik op onderstaand kaartje om de uitbreiding van de aanlijnplicht te zien, zie ook website Amsterdamse bos.

kaartje_amsterdamsbos.jpg


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.