uitreiking van de cheque aan Prof. Dr. Van Swieten door Arjan Buis voorzitter van Rotaryclub AU

Amsterdamse Bos Golf breekt records: inmiddels al half miljoen euro ingezameld voor behandeling Frontotemporale Dementie (FTD)

Amstelveen - De tiende editie van het Amsterdamse Bos Golf-toernooi, georganiseerd door Rotaryclub Aalsmeer-Uithoorn, heeft de hoogste opbrengst ooit gegenereerd. Dankzij de inzet van deelnemers, sponsoren en vrijwilligers werd tijdens de 2022-editie liefst € 72.500 euro ingezameld en is de afgelopen 10 jaar inmiddels een half miljoen euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel: de behandeling van Frontotemporale Dementie. 

Eénmaal per jaar wordt er door vrijwilligers van de Rotaryclub Aalsmeer-Uithoorn (leden komen ook uit De Ronde Venen) een 18 holes golfbaan aangelegd in het Amsterdamse Bos. Zodra dit mag van de flora- en faunawet begint de baanploeg met het maaien en egaliseren van de greens. Wekelijks zijn zij in het bos om de greens te optimaliseren.

Veilingkavels

Een ander team zet zich in om sponsoren te stimuleren om kavels voor de veiling te doneren. Onder de bezielende leiding van veilingmeester Matthijs van der Knaap (eigenaar van De Gasterij in De Kwakel) werd er enthousiast geboden op mooie kavels als een verblijf in Portugal, een rit met een Mercedes-Cabrio of een sloepentocht met diner.

abgolf2022.jpg

Het goede doel: wat is Frontotemporale Dementie (FTD)?

Erfelijke FTD is na de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie bij mensen jonger dan 65 jaar. De ziekte ontstaat meestal tussen het 40ste en 60ste levensjaar. Bij FTD zijn de voorste en zijkwabben van de hersenen aangedaan: de frontaal- en temporaalkwabben. Beide kwabben spelen een belangrijke rol bij het reguleren van gedrag en voor taal en spraak. Gedragsverandering is dan ook het belangrijkste kenmerk van deze vorm van dementie.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:14

Amstelveen van voorheen (404)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 404 een oude foto uit 1977 van het begin van de aanleg van het Amstelveense raadhuis aan de Poel.

Sport gisteren 19:39

Honderden kinderen genieten van succesvolle Poeldag Amstelveen

Amstelveen - Honderden kinderen hebben vandaag genoten van de Poeldag in Amstelveen, een gratis evenement waarbij jong en oud tal van sporten konden beoefenen. De organisatie spreekt van een succes, ondanks dat het weer in de middag niet helemaal meehielp.

Algemeen gisteren 18:43

Geschokte reacties na doodschieten vier zwanenjongen

Aalsmeer - De Dierenambulance in deze regio en de Zwanengroep Zuid-Holland hebben net als talloze mensen geschokt gereageerd nadat een inwoner van Aalsmeer vier zwanenjongen doodschoot op zijn landje in Aalsmeerderbrug.

Algemeen gisteren 12:18

Uniek kijkje achter de A9-schermen tijdens Dag van de Bouw, ook fietsrondleidingen

Amstelveen / Ouderkerk – Het is zaterdag 8 juni weer ‘Dag van de Bouw’ en ook in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel is deze dag van alles te beleven. A9-aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen organiseren tussen 12.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud rond de A9. Ook zijn er fietsrondleidingen (vooraf inschrijven) langs de werkzaamheden.

Algemeen 24 mei 2024 18:31

Sunday Floating Foodbar wordt unieke horecalocatie aan De Poel

Amstelveen - ‘Sunday Floating Foodbar’ zal de naam worden van het nieuwe horecaconcept op de locatie van het voormalige Poels’ Up aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen. Ondernemers Erwin van der Laan en Daan Kroone hopen eind juli de eerste gasten te kunnen ontvangen.