Amsterdamse Bos Golf breekt records: inmiddels al half miljoen euro ingezameld voor behandeling Frontotemporale Dementie (FTD)
Amstelveen - De tiende editie van het Amsterdamse Bos Golf-toernooi, georganiseerd door Rotaryclub Aalsmeer-Uithoorn, heeft de hoogste opbrengst ooit gegenereerd. Dankzij de inzet van deelnemers, sponsoren en vrijwilligers werd tijdens de 2022-editie liefst € 72.500 euro ingezameld en is de afgelopen 10 jaar inmiddels een half miljoen euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel: de behandeling van Frontotemporale Dementie.
Eénmaal per jaar wordt er door vrijwilligers van de Rotaryclub Aalsmeer-Uithoorn (leden komen ook uit De Ronde Venen) een 18 holes golfbaan aangelegd in het Amsterdamse Bos. Zodra dit mag van de flora- en faunawet begint de baanploeg met het maaien en egaliseren van de greens. Wekelijks zijn zij in het bos om de greens te optimaliseren.
Veilingkavels
Een ander team zet zich in om sponsoren te stimuleren om kavels voor de veiling te doneren. Onder de bezielende leiding van veilingmeester Matthijs van der Knaap (eigenaar van De Gasterij in De Kwakel) werd er enthousiast geboden op mooie kavels als een verblijf in Portugal, een rit met een Mercedes-Cabrio of een sloepentocht met diner.
Het goede doel: wat is Frontotemporale Dementie (FTD)?
Erfelijke FTD is na de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie bij mensen jonger dan 65 jaar. De ziekte ontstaat meestal tussen het 40ste en 60ste levensjaar. Bij FTD zijn de voorste en zijkwabben van de hersenen aangedaan: de frontaal- en temporaalkwabben. Beide kwabben spelen een belangrijke rol bij het reguleren van gedrag en voor taal en spraak. Gedragsverandering is dan ook het belangrijkste kenmerk van deze vorm van dementie.