Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Dit unieke evenement wordt georganiseerd door Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn en is inmiddels een begrip in de regio.

Bijzondere gelegenheid

De Amsterdamse Bos Golf is een bijzonder toernooi. Het is namelijk de enige mogelijkheid om in het Amsterdamse Bos te golven. Er wordt in het bos nooit gegolfd en de fairways en greens worden éénmaal per jaar speciaal aangelegd voor dit toernooi. Iedere hole heeft zo zijn eigen karakter en verrassingen. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo wordt er sinds eind mei al gemaaid om de eerste greens te maaien en wordt de pont verplaatst voor een short-cut. Een dag voor aanvang van het evenement wordt de rest van het bos klaargemaakt voor dit grote toernooi.

Het Amsterdamse Bos is tijdens het golfen gewoon toegankelijk voor andere recreanten. De banen zijn zo gesitueerd, dat de golfers nooit over wandelpaden heen hoeven te slaan.

amsterdamse bos golf.jpg

Veiling

Na het golfen is het tijd om culinair te genieten van alle prachtige horeca die aanwezig zijn. Bovendien wordt de avond afgesloten met een veiling van enkele hoogstaande diensten en producten. Een complete dag voor het goede doel: FTD.

Onderzoek naar Fronto Temporale Dementie (FTD)

Alle opbrengsten van het evenement komen ten goede aan een goede doel: onderzoek naar de behandeling van Fronto Temporale Dementie (FTD). FTD is na de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie bij mensen jonger dan 65 jaar. Vorig jaar is voor dit goede doel ruim 72.000 euro opgehaald. In totaal heeft de Amsterdamse Bos Golf met alle toernooien ruim een half miljoen euro opgehaald.

Wil je meedoen met de de Amsterdamse Bos Golf 2023? Doe dat dan nu, ga hiervoor naar: https://www.amsterdamsebosgolf.nl/ik-wil-meedoen/ 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.