Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Dit unieke evenement wordt georganiseerd door Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn en is inmiddels een begrip in de regio.

Bijzondere gelegenheid

De Amsterdamse Bos Golf is een bijzonder toernooi. Het is namelijk de enige mogelijkheid om in het Amsterdamse Bos te golven. Er wordt in het bos nooit gegolfd en de fairways en greens worden éénmaal per jaar speciaal aangelegd voor dit toernooi. Iedere hole heeft zo zijn eigen karakter en verrassingen. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo wordt er sinds eind mei al gemaaid om de eerste greens te maaien en wordt de pont verplaatst voor een short-cut. Een dag voor aanvang van het evenement wordt de rest van het bos klaargemaakt voor dit grote toernooi.

Het Amsterdamse Bos is tijdens het golfen gewoon toegankelijk voor andere recreanten. De banen zijn zo gesitueerd, dat de golfers nooit over wandelpaden heen hoeven te slaan.

amsterdamse bos golf.jpg

Veiling

Na het golfen is het tijd om culinair te genieten van alle prachtige horeca die aanwezig zijn. Bovendien wordt de avond afgesloten met een veiling van enkele hoogstaande diensten en producten. Een complete dag voor het goede doel: FTD.

Onderzoek naar Fronto Temporale Dementie (FTD)

Alle opbrengsten van het evenement komen ten goede aan een goede doel: onderzoek naar de behandeling van Fronto Temporale Dementie (FTD). FTD is na de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie bij mensen jonger dan 65 jaar. Vorig jaar is voor dit goede doel ruim 72.000 euro opgehaald. In totaal heeft de Amsterdamse Bos Golf met alle toernooien ruim een half miljoen euro opgehaald.

Wil je meedoen met de de Amsterdamse Bos Golf 2023? Doe dat dan nu, ga hiervoor naar: https://www.amsterdamsebosgolf.nl/ik-wil-meedoen/ 


Meer nieuws

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.