AmstelveenZ

Amsterdamse Bos viert 85-jarig bestaan met nieuw boek

Amstelveen - Wethouders Laurens Ivens van Amsterdam en Herbert Raat van Amstelveen hebben gisteren gezamenlijk het boek 'Het Amsterdamse Bos - Een geschiedenis' in ontvangst genomen.

Het boek verschijnt ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van het Bos, zo valt op de website van het Amsterdamse Bos te lezen. Het beschrijft het ontwerp en het gebruik van het Bos door de jaren heen.

Inspiratie

Het boek gebruikt het schetsontwerp van Cornelis van Eesteren en Jakoba Mulder als vertrekpunt om te beschrijven hoe de beide ontwerpers zich lieten inspireren door buitenlandse parken. In Frankrijk, Duitsland en Engeland ontdekten zij wat nog aan hun ontwerp ontbrak.

Het vrije gebruik van grasvelden kopieerden zij uit Engeland. De naaldbomen op de Heuvel doen denken aan het Schwarzwald of Beieren.

Het Bos in zijn huidige vorm is nog steeds een voorbeeld voor andere ontwerpers. Delegaties uit onder meer China, Zuid-Korea, Italië en Engeland laten zich graag uitleggen hoe natuur en recreatie hand in hand gaan.

Verkrijgbaar

Het boek 'Het Amsterdamse Bos – Een geschiedenis' van Sophia Dupon en Jouke van der Werf is bij uitgeverij Thoth verschenen en kost 15 euro. Het is verkrijgbaar bij alle boekhandels. De uitgave is tot stand gekomen dankzij steun van het BPD Cultuurfonds, de Vrienden van het Amsterdamse Bos en de gemeente Amstelveen.

Klik hier voor meer informatie.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.