Amsterdamse Bos viert 85-jarig bestaan met nieuw boek

Amsterdamse Bos viert 85-jarig bestaan met nieuw boek Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - Wethouders Laurens Ivens van Amsterdam en Herbert Raat van Amstelveen hebben gisteren gezamenlijk het boek 'Het Amsterdamse Bos - Een geschiedenis' in ontvangst genomen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het boek verschijnt ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van het Bos, zo valt op de website van het Amsterdamse Bos te lezen. Het beschrijft het ontwerp en het gebruik van het Bos door de jaren heen.

Inspiratie

Het boek gebruikt het schetsontwerp van Cornelis van Eesteren en Jakoba Mulder als vertrekpunt om te beschrijven hoe de beide ontwerpers zich lieten inspireren door buitenlandse parken. In Frankrijk, Duitsland en Engeland ontdekten zij wat nog aan hun ontwerp ontbrak.

Het vrije gebruik van grasvelden kopieerden zij uit Engeland. De naaldbomen op de Heuvel doen denken aan het Schwarzwald of Beieren.

Het Bos in zijn huidige vorm is nog steeds een voorbeeld voor andere ontwerpers. Delegaties uit onder meer China, Zuid-Korea, Italië en Engeland laten zich graag uitleggen hoe natuur en recreatie hand in hand gaan.

Verkrijgbaar

Het boek 'Het Amsterdamse Bos – Een geschiedenis' van Sophia Dupon en Jouke van der Werf is bij uitgeverij Thoth verschenen en kost 15 euro. Het is verkrijgbaar bij alle boekhandels. De uitgave is tot stand gekomen dankzij steun van het BPD Cultuurfonds, de Vrienden van het Amsterdamse Bos en de gemeente Amstelveen.

Klik hier voor meer informatie.


Reacties