AmstelveenZ

Amsterdamse Bos viert 85-jarig bestaan met nieuw boek

Amstelveen - Wethouders Laurens Ivens van Amsterdam en Herbert Raat van Amstelveen hebben gisteren gezamenlijk het boek 'Het Amsterdamse Bos - Een geschiedenis' in ontvangst genomen.

Het boek verschijnt ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van het Bos, zo valt op de website van het Amsterdamse Bos te lezen. Het beschrijft het ontwerp en het gebruik van het Bos door de jaren heen.

Inspiratie

Het boek gebruikt het schetsontwerp van Cornelis van Eesteren en Jakoba Mulder als vertrekpunt om te beschrijven hoe de beide ontwerpers zich lieten inspireren door buitenlandse parken. In Frankrijk, Duitsland en Engeland ontdekten zij wat nog aan hun ontwerp ontbrak.

Het vrije gebruik van grasvelden kopieerden zij uit Engeland. De naaldbomen op de Heuvel doen denken aan het Schwarzwald of Beieren.

Het Bos in zijn huidige vorm is nog steeds een voorbeeld voor andere ontwerpers. Delegaties uit onder meer China, Zuid-Korea, Italië en Engeland laten zich graag uitleggen hoe natuur en recreatie hand in hand gaan.

Verkrijgbaar

Het boek 'Het Amsterdamse Bos – Een geschiedenis' van Sophia Dupon en Jouke van der Werf is bij uitgeverij Thoth verschenen en kost 15 euro. Het is verkrijgbaar bij alle boekhandels. De uitgave is tot stand gekomen dankzij steun van het BPD Cultuurfonds, de Vrienden van het Amsterdamse Bos en de gemeente Amstelveen.

Klik hier voor meer informatie.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws