'Amsterdamseweg-Zuid in Amstelveen meest toekomstbestendig winkelgebied van provincie'

Amstelveen - Het winkelgebied aan de Amsterdamseweg Zuid in Amstelveen is het meest toekomstbestendige winkelgebied van Provincie Noord-Holland.

Ook winkelcentrum Westwijk en bedrijventerrein Bovenkerk (waar diverse woonwinkels zitten) scoort bijzonder goed als het gaat om toekomstbestendigheid. Een en ander blijkt uit de provinciale Monitor Detailhandel 2021-2022.  

Retail Risk Index

Volgens de monitor begeven alle winkels aan de Amsterdamseweg-Zuid (100%) in Amstelveen zich in de risicocategorie laag tot zeer laag: er is maar 1 ander winkelgebied in de hele provincie waar dat ook geldt en dat is De Hoef in Alkmaar.  In beide winkelgebieden hebben dus alle winkels een laag of zeer laag risico, voornamelijk door divers dagelijks winkelaanbod, waardoor de kans op sluiting minimaal is.

De toekomstbestendigheid van 155 middelgrote winkelgebieden in Noord-Holland is in het onderzoek in kaart gebracht op basis van de Retail Risk Index (RRI) en de verwachte bevolkingsontwikkeling.

Risicoprofiel

Amstelveen telt dus in totaal drie winkelgebieden met een laag risicoprofiel en een hoge toekomstbestendigheid: Westwijk en bedrijventerrein Bovenkerk scoren eveneens bijzonder goed, daar voldoen respectievelijk 97 en 95 procent van de winkels aan een laag risico-profiel. Ander goed nieuws is dat in Amstelveen geen winkelgebieden zijn met een zeer hoog risicoprofiel.

In de monitor worden per winkelgebied vijf risico-categorieën gehanteerd: hoe hoger de index, des te groter het risico dat de ondernemer er volgend jaar niet meer gevestigd is. Winkelgebieden met een groot aandeel winkels in de categorie ‘RRI lager dan 90' staan er bijzonder goed voor en kunnen als gezond en toekomstbestendig worden gezien.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 19:15

Amstelveen van voorheen (306)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 306 een oude foto van de derde Openbare Lagere school (O.L School).

112 gisteren 20:17

Zware boomtak breekt af en valt op auto

Amstelveen - Aan de Parmentierlaan in Amstelveen is zaterdagavond een grote tak van een boom afgebroken en bovenop een geparkeerde auto gevallen.

Algemeen gisteren 12:08

Startende ondernemers in Amstelveen krijgen 'boost' via ZAAI

Amstelveen - Onder de noemer ‘ZAAI’ biedt Amstelveen startende ondernemers ieder jaar via een speciaal kennisprogramma een ‘boost’ voor hun onderneming. In de 2022-editie, die recent werd afgerond, namen 47 startende ondernemers deel, waarvan meer dan de helft (24) Engelstalig.

Algemeen 1 jul. 2022 12:22

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit

Amstelveen - Een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine is vandaag (1 juli 2022) verschenen en wordt de komende dagen weer verspreid in Amstelveen en omstreken. In nummer 70 (juli) veel aandacht voor de politie, met diverse tips om veilig de zomer door te komen: we besteden aandacht aan zogenoemde High Impact Crimes, waar (te) veel Amstelveners nog slachtoffer van worden, zoals inbraken en digitale oplichtingspraktijken. Opgelet dus!

Historie & Geschiedenis 1 jul. 2022 11:18

'Good old' Plein 60 en Rijksweg A9 prominent aanwezig in historische fototentoonstelling Amstelveen

Amstelveen - In belevingscentrum Amstelveen InZicht, gevestigd in het bibliotheekgebouw aan het Stadsplein, is sinds vandaag een historische fototentoonstelling van het oude Amstelveen te zien. De tentoonstelling geeft aan de hand van oude archiefbeelden een inkijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen.