Wilfred Mooij

Annuleringsverzekering. Doen of niet doen?

Wilfred Mooij is ­financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen. Deze keer over de annuleringsverzekering.

De vakantie staat weer voor de deur en we zijn weer driftig aan het boeken. Maar moet je nou een reis-annuleringsverzekering afsluiten of niet?

Tja. Verzeker de risico’s die je zelf niet kunt dragen. Je kunt alles wel verzekeren, maar dat is ook een beetje zonde van je geld. Als vuistregel hanteer ik dat wanneer je meer dan één keer per jaar op vakantie gaat een doorlopende reisverzekering zinvol is.

Verleiding

Bij het boeken van een reis wordt je vaak verleid om aan te vinken of je een annuleringsverzekering wenst. Dat kost je al snel 5 % van de reissom. Vaak is dat bij één reis al meer dan de jaarpremie van een doorlopende annuleringsverzekering.

Bovendien zijn daar andere gezinsleden, inclusief uitwonende studerende kinderen, op meeverzekerd. Bij een doorlopende reisverzekering vallen de onderdelen van de samengestelde reis ook onder de dekking, bij het vinkje uitsluitend de geboekte reis.

Kleine lettertjes

Een annuleringverzekering vergoedt de kosten als je onverwachts moet annuleren of je reis moet afbreken omdat een verzekerd persoon plotseling behoorlijk ziek wordt, vanuit de WW een baan krijgt aangeboden of juist werkloos wordt, door zijn partner wordt gedumpt, een huurwoning krijgt toegewezen, geconfronteerd wordt met een sterfgeval en nog een aantal incidenten.

Soms zelfs wanneer een huisdier overlijdt, bij zwangerschap, maar ook wanneer een niet verzekerde reisgenoot zijn reis moet annuleren. Kleine lettertjes genoeg.

Verzekerd bedrag

Ook een aandachtspunt is het verzekerde bedrag. Vaak is dat beperkt tot zo’n 1.500 euro per persoon per reis. Meestal is dat genoeg, maar natuurlijk niet bij die one in a lifetime droomreis waar je jaren voor hebt gespaard. Ik wens je alvast een fijne en onbezorgde vakantie!

Wilfred Mooij, fp Geijsel Kroon


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.