Annuleringsverzekering. Doen of niet doen?

Annuleringsverzekering. Doen of niet doen? Foto: Wilfred Mooij

Wilfred Mooij is ­financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen. Deze keer over de annuleringsverzekering.


- Lees verder onder deze advertentie -

De vakantie staat weer voor de deur en we zijn weer driftig aan het boeken. Maar moet je nou een reis-annuleringsverzekering afsluiten of niet?

Tja. Verzeker de risico’s die je zelf niet kunt dragen. Je kunt alles wel verzekeren, maar dat is ook een beetje zonde van je geld. Als vuistregel hanteer ik dat wanneer je meer dan één keer per jaar op vakantie gaat een doorlopende reisverzekering zinvol is.

Verleiding

Bij het boeken van een reis wordt je vaak verleid om aan te vinken of je een annuleringsverzekering wenst. Dat kost je al snel 5 % van de reissom. Vaak is dat bij één reis al meer dan de jaarpremie van een doorlopende annuleringsverzekering.

Bovendien zijn daar andere gezinsleden, inclusief uitwonende studerende kinderen, op meeverzekerd. Bij een doorlopende reisverzekering vallen de onderdelen van de samengestelde reis ook onder de dekking, bij het vinkje uitsluitend de geboekte reis.

Kleine lettertjes

Een annuleringverzekering vergoedt de kosten als je onverwachts moet annuleren of je reis moet afbreken omdat een verzekerd persoon plotseling behoorlijk ziek wordt, vanuit de WW een baan krijgt aangeboden of juist werkloos wordt, door zijn partner wordt gedumpt, een huurwoning krijgt toegewezen, geconfronteerd wordt met een sterfgeval en nog een aantal incidenten.

Soms zelfs wanneer een huisdier overlijdt, bij zwangerschap, maar ook wanneer een niet verzekerde reisgenoot zijn reis moet annuleren. Kleine lettertjes genoeg.

Verzekerd bedrag

Ook een aandachtspunt is het verzekerde bedrag. Vaak is dat beperkt tot zo’n 1.500 euro per persoon per reis. Meestal is dat genoeg, maar natuurlijk niet bij die one in a lifetime droomreis waar je jaren voor hebt gespaard. Ik wens je alvast een fijne en onbezorgde vakantie!

Wilfred Mooij, fp Geijsel Kroon

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties