Davey Photography, Rob Franken

ANPR-camera's beveiligen Westwijk tegen inbrekers

Amstelveen - Om het hoge aantal inbraken in Amstelveens grootste wijk (Westwijk) terug te dringen, zijn recent ANPR-camera's opgehangen.

De camera's hangen bij alle toegangswegen tot Westwijk. 

Burgemeester Bas Eenhoorn kondigde de maatregel in december vorig jaar aan.  Amstelveen bereikte speciale overeenstemming  met de nationale politie voor de inzet van de speciale ANPR-camera's (Automatic Number Plate Recognition): de camera's zijn namelijk aangesloten op de nationale meldkamer in Driebergen en dat is voor een gemeente vrij uniek.

De ANPR-camera’s leggen kentekens van passerende voertuigen vast. De politie vergelijkt ze met kentekens die gelinkt kunnen worden aan woninginbraken. Iedere keer dat een verdacht voertuig passeert krijgt de politie een melding en kan op die manier snel en gericht in actie komen. De pakkans neemt daardoor aanzienlijk toe.

ANPR-camera’s worden op dit moment in Nederland vooral ingezet als handhavingsintrument bij onder andere milieuzones en trajectcontroles. Gemeente Amstelveen is een van de eerste gemeenten waar deze camera’s specifiek worden inzet met het oog op het terugdringen van criminaliteit.

Amstelveen treft een breed scala aan maatregelen om een einde te maken aan het alsmaar stijgende aantal inbraken. Ook wordt een anti-inbraakteam van oud-politie-agenten geformeerd.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.