Davey Photography, Davey Baas

Anti-inbraakteam & politie trekken door Amstelveense 'hotspot'-wijken

Amstelveen - Het Amstelveense anti-inbrakenteam surveilleert vandaag in samenwerking met de politie extra in wijken die bij de gemeente bekend staan als hotspots.

De extra surveillances worden gehouden in het kader van European Focus Day. Tijdens deze dag wordt in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken, zo ook in Amstelveen. Onder andere de postcodegebieden 1181 en 1186 zijn de laatste periode gebieden waar met regelmaat wordt ingebroken. 

Aantal inbraken omlaag brengen

'Het inbrakenteam ondersteunt de politie en neemt werkzaamheden over waar de politie geen tijd voor heeft', stelt burgemeester Tjapko Poppens. 'Amstelveen is een veilige stad, maar met het inbrakenteam willen we het aantal inbraken verder omlaag brengen.'

Wethouder Handhaving, Herbert Raat voegt toe: 'Een inbraak in je directe leefomgeving heeft veel impact op je gevoel van veiligheid. Om het aantal woning- en auto-inbraken een halt toe te roepen zijn we in april gestart met ons eigen inbrakenteam. Goed dat er ook op Europees niveau aandacht voor is. Zodat het aantal inbraken overal wordt teruggedrongen.'

Zelf doen om inbraken te voorkomen

Vanuit de gemeente zijn meerdere initiatieven voor inwoners om inbraken te voorkomen. Zo kan een preventieadviseur een woning beoordelen en gratis preventieadvies geven. Maar er zijn ook subsidies om gecertificeerde sloten te kopen via bij de gemeente aangesloten verkooppunten. Meer informatie is te vinden op www.amstelveen.nl/veilig.

European Focus Day

De European Focus Day is een initiatief van het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie. De politie, gemeenten, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseren de activiteiten in Nederland. Op www.europeanfocusday.nl zijn de verschillende activiteiten te vinden.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.