Anti-inbraakteam & politie trekken door Amstelveense 'hotspot'-wijken

Anti-inbraakteam & politie trekken door Amstelveense 'hotspot'-wijken Foto: Davey Photography, Davey Baas

Amstelveen - Het Amstelveense anti-inbrakenteam surveilleert vandaag in samenwerking met de politie extra in wijken die bij de gemeente bekend staan als hotspots.


- Lees verder onder deze advertentie -

De extra surveillances worden gehouden in het kader van European Focus Day. Tijdens deze dag wordt in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken, zo ook in Amstelveen. Onder andere de postcodegebieden 1181 en 1186 zijn de laatste periode gebieden waar met regelmaat wordt ingebroken. 

Aantal inbraken omlaag brengen

'Het inbrakenteam ondersteunt de politie en neemt werkzaamheden over waar de politie geen tijd voor heeft', stelt burgemeester Tjapko Poppens. 'Amstelveen is een veilige stad, maar met het inbrakenteam willen we het aantal inbraken verder omlaag brengen.'

Wethouder Handhaving, Herbert Raat voegt toe: 'Een inbraak in je directe leefomgeving heeft veel impact op je gevoel van veiligheid. Om het aantal woning- en auto-inbraken een halt toe te roepen zijn we in april gestart met ons eigen inbrakenteam. Goed dat er ook op Europees niveau aandacht voor is. Zodat het aantal inbraken overal wordt teruggedrongen.'

Zelf doen om inbraken te voorkomen

Vanuit de gemeente zijn meerdere initiatieven voor inwoners om inbraken te voorkomen. Zo kan een preventieadviseur een woning beoordelen en gratis preventieadvies geven. Maar er zijn ook subsidies om gecertificeerde sloten te kopen via bij de gemeente aangesloten verkooppunten. Meer informatie is te vinden op www.amstelveen.nl/veilig.

European Focus Day

De European Focus Day is een initiatief van het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie. De politie, gemeenten, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseren de activiteiten in Nederland. Op www.europeanfocusday.nl zijn de verschillende activiteiten te vinden.


Reacties