ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

In Amstelveen zijn er helaas veel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. De afstand tot de bushalte kan te groot zijn. Of misschien is een helpende hand nodig om de deur uit te kunnen, om de boodschappen te tillen of een arm te bieden tijdens het lopen. Een bezoekje aan een klaverjasmiddag of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan dan al een hele opgave zijn. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit gaan dan zij willen.

Vergoeding

Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk in Amstelveen, kunnen ook  minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven.  De vrijwillige chauffeur ontvangen van de passagier een vergoeding voor de rit van 35 cent per kilometer). Elke rit is meer dan vervoer alleen. Het vervoer beperkt zich namelijk niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut: AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden om weer op de koffie te gaan bij een vriendin, te gaan eten in het wijkcentrum of om naar de kapper te gaan.

Meer informatie

Vanaf 1 februari 2023 is AutoMaatje Amstelveen actief. Amstelveners die meer willen weten over ANWB AutoMaatje of willen meedoen als deelnemer of vrijwilliger kunnen contact opnemen per e-mail via automaatje-amstelveen@participe.nu of telefonisch via 020-5430458. Meer informatie is te vinden op de website www.participe-amstelland.nu/automaatje


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.