Arbi uit Amstelveen [Beeld: ©by.marj]

Arbi (39) uit Amstelveen gaat tot het uiterste in nieuw SBS6-programma No Way Back

Amstelveen - Stoppen of doorgaan? Die vraag staat centraal in het nieuwe SBS6-realityprogramma No Way Back, waarin zestien deelnemers worden getest op mentale veerkracht, strategie en uithoudingsvermogen. De bekende ex-commando Ray Klaassens begeleidt ze op een survivaltocht door de ruige wildernis van Noorwegen. Ook Arbi (39) uit Amstelveen gaat het avontuur aan. Zijn doel: het halen van de finish, waar 50.000 euro ligt te wachten. Wie is deze avonturier en waarom doet hij mee?

In No Way Back worden deelnemers tijdens een loodzware tocht geconfronteerd met het ultieme dilemma: blijven ze onderweg achter in één van de survivalkampen? Of gaan ze door richting finish? In totaal is er 100.000 euro te verdienen. Geld winnen kan door achterblijven in één van de vier kampen, of de finish halen. Hoeveel een kamp waard is, wordt pas onthuld als ze aankomen. Wat ze wél al weten, is dat de finish het meeste waard is: 50.000 euro. Wie dus de finish haalt, is de absolute winnaar. Zodra er een keuze is gemaakt, is er geen weg terug.

Geen weg terug

Ray Klaassens daagt de avonturiers uit op fysiek en mentaal vlak: van abseilen van een zestig meter hoge brug en het oversteken van een klif met een touwbrug tot een nat pak halen in een ijskoude rivier: 'In No Way Back laten we zien dat wat onhaalbaar lijkt, niet onhaalbaar is. We denken vaak dat we fysiek het maximale van ons kunnen hebben bereikt - en besluiten dan om op te geven. Dat is juist een gevolg van onze mentale conditie', zegt Klaassens. No Way Back wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

Amstelveense deelnemer Arbi

Arbi uit Amstelveen doet mee aan dit avontuur en stelt zich voor. 'Arbi is geboren in Iran en is oorspronkelijk van Armeense afkomst. Hij kwam op zijn derde in de Amsterdamse Bijlmer terecht. In zijn jeugd heeft hij zijn ouders zien struggelen, waardoor hij zich al jong realiseerde dat het leven knokken is. Hij verwierf bekendheid als rapper en tegenwoordig produceert hij nog steeds muziek,'zo meldt Talpa.

'Ooit belandde hij op het verkeerde pad, maar nu is Arbi een gedisciplineerd man,  Hij wil zijn kids laten zien dat je nóóit moet opgeven, hoeveel tegenslag je ook te verduren krijgt. Hij is meer dan klaar om een fysieke en mentale strijd te leveren in Noorwegen. Onder zijn koele houding schuilt een charmante man met veel doorzettingsvermogen. Hij daagt zichzelf regelmatig uit met fysieke challenges en ijsbaden, iets wat hem tijdens dit avontuur van pas kan komen,' aldus Talpa.

No Way Back is wekelijks te zien vanaf zondag 7 januari om 20.30 uur op SBS6.
Klik hier voor meer informatie


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.