Fotocredits: Stichting Rolstoeldansen Nederland

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen. 

Dat heeft AmstelveenSport vandaag met trots bekendgemaakt. 

Jury

De afgelopen weken konden Amstelveense sportverenigingen een motivatie voor Vereniging van het Jaar 2023 in sturen. De jury, bestaande uit een aantal gemeente raadsleden en beleidsmedewerker sport van de gemeente Amstelveen onder leiding van Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport stonden voor de uitdaging uit alle inzendingen drie verenigingen te nomineren.

Enorm sportaanbod

Het sportaanbod in Amstelveen is enorm dankzij veel mooie verenigingen, die eigenlijk stuk voor stuk deze prijs verdienen. Maar de jury heeft een keus moeten maken. Dit op basis van het volgende criterium: “Kijk terug op 2023, waar ben je als vereniging het meest trots op? Wat is er in 2023 gebeurd of wat heeft de vereniging gedaan wat iedereen moet weten, wat je andere verenigingen ook zou gunnen of waar ze van kunnen leren”.

Amstelveen SportGala

De Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, Amstelveense Rugby Club en Roeivereniging Okeanos wisten de meeste stemmen van de jury te behalen. Tijdens het Sport Gala worden de Amstelveense kampioenen gehuldigd, worden de Sporter en Talent van het jaar gekozen, wordt de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt en worden coaches en vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje gezet. Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

Vorig jaar werd korfbalvereniging KVA tot Vereniging van het Jaar uitgeroepen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.