De beker die behoort bij de titel Sportvereniging van het Jaar

ARC, Roda’23 en CDK genomineerd voor sportclub van het jaar

Amstelveen - De nominaties voor Sportvereniging van het jaar 2018 zijn bekend gemaakt. Drie sportclubs maken kans op de prijs van 2500 euro.

De Amstelveense rugbyclub ARC, Atletiekvereniging Startbaan, Badmintonvereniging Van Zijderveld, Chung Do Kwan / Stichting Special Needs, voetbalvereniging Roda ’23 en de tafeltennisvereniging Amstelveen hadden zich door middel van een aanbeveling aangemeld voor de nominatie van Sportvereniging van het jaar 2018. De jury geeft aan dat zij onder de indruk is van alle inzendingen.

ARC, Chung Do Kwan / Stichting Special Needs (CDK) en Roda’23 zijn uiteindelijk genomineerd voor de titel Sportvereniging van het jaar 2018.

Moeilijk

De keuze voor de nominaties was moeilijk, maar werd wel unaniem gedaan. De genomineerde clubs hebben volgens een persbericht van AmstelveenSport, zoals het voormalige Sportbedrijf Amstelveen tegenwoordig wordt genoemd, “een grote bijdrage geleverd aan Amstelveen, binnen en buiten hun kaders bewogen, invulling gegeven aan samenwerking, acceptatie en gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid getoond”. De jury bestaat uit de raadsleden Jacqueline Höcker, Wil Roode, Sandra van Engelen, Suzanne Piet en Victor Frequin, beleidsmedewerker sport Tjipke Bokma en voorzitter Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van AmstelveenSport.

Sportgala

De Sportvereniging van het jaar 2018 zal op vrijdag 25 januari 2019 bekend worden gemaakt tijdens het Amstelveens sportgala in het Keizer Karel College. De winnaar ontvangt een wisselbeker en een cheque van 2500 euro. Eerder werden al de nominaties voor de Rabobank Talentprijzen 2018 bekend gemaakt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.