V.l.n.r.: Marieke Uildriks (directeur Museum Jan van der Togt), kunstenaar Klaas Gubbels, Cintha van Heeswijck (Directeur Stichting ARTZUID), wethouder Cultuur Herbert Raat en burgemeester Bas Eenhoorn

ARTZUID Annex Amstelveen officieel van start

Amstelveen - Onder grote belangstelling is zondagmiddag, in aanwezigheid van kunstenaar Klaas Gubbels, de eerste editie van ARTZUID Annex Amstelveen geopend. Ruim 200 genodigden waren naar Museum Jan van der Togt gekomen voor de feestelijke gelegenheid.

'Geweldig dat ARTZUID ook Amstelveen aandoet deze editie,' aldus wethouder Cultuur Herbert Raat. Hij bedankte de aanwezige gemeenteraadsleden dat zij dit plan steunden. “Amstelveen bruist op cultureel gebied. Gistermiddag was niet alleen de opening van ARTZUID, maar ook de kunstmarkt van SAKB op het Dorpsplein. Ook hier kwamen veel mensen op af.”

Dank aan burgemeester Bas Eenhoorn

Tijdens de opening bedankte wethouder Herbert Raat burgemeester Bas Eenhoorn voor de afgelopen anderhalf jaar. Hij was volgens de wethouder iemand die oog had voor het grotere belang van een goed kunst- en cultuurbeleid.

Cintha van Heeswijck, directeur Stichting Art Zuid, gaf tijdens de opening een toelichting op de keuze van de werken en de wijze waarop de locatie is gekozen. Als laatste vertelde Marieke Uildriks, directeur Museum Jan van der Togt meer over de expositie van Klaas Gubbels.

Expositie Klaas Gubbels in Museum Jan van der Togt

Tegelijkertijd met ARTZUID Annex Amstelveen toont Museum Jan van der Togt van 21 mei tot en met 25 augustus 2019 een selectie van schilderijen die in nauwe samenwerking met de kunstenaar tot stand is gekomen. Naar aanleiding van zijn vijfentachtigste verjaardag worden circa 25 werken tentoongesteld die veel voor de kunstenaar betekenen en waar hij zijn hele leven geen afstand van heeft willen doen. Te zien zijn schilderijen uit diverse periodes van zijn leven; van het oude onderzoekende werk, tot de welbekende kan én nieuw werk.

Keuze aankoop beeld Klaas Gubbels aan Amstelveners

De gemeente Amstelveen heeft de mogelijkheid één beeld van Klaas Gubbels aan te schaffen. Inwoners van Amstelveen kunnen hun keuze binnenkort kenbaar maken. Meer informatie hierover volgt later.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.