Augustinuspark [Gemeente Amstelveen]

Augustinuspark volledig op de schop: nieuwbouwplannen

Amstelveen – Voor het Augustinuspark in de wijk Keizer Karelpark bestaan ambitieuze plannen om de huidige woningen, winkels, horeca te vervangen voor nieuwbouw.

Dat meldt gemeente Amstelveen in een persbericht. Het zal gaan om nieuwe woningen in verschillende prijsklassen, eventueel een (gedeeltelijke) invulling met commerciële en dienstverlenende functies op de begane grond en een aantrekkelijke groene ontmoetingsplek', verklapt de gemeente.

Ontwikkelaar in gesprek
Volgens wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66) zijn er in de huidige situatie verschillende pandeigenaren en dat bemoeilijkte de afgelopen jaren een mogelijke vernieuwing. ‘Nu is er een ontwikkelaar (Bouwsaam) die aangeeft goed in gesprek te zijn met alle huidige pandeigenaren. Ze zijn geïnformeerd over het beoogde nieuwbouwplan van circa zes bouwlagen.’

'Om initiatieven van ontwikkelaars te kunnen beoordelen, toetst het college van  B en W in een vroeg stadium de haalbaarheid van een plan. Het college wil het ambitieuze plan van ontwikkelaar Bouwsaam om de huidige woningen, winkels, horeca en dienstverlening aan het Augustinuspark te vervangen door nieuwbouw nu verder uitwerken.

De beoogde nieuwe invulling omvat naar verwachting circa 100 huur- en koopappartementen in verschillende prijsklassen, eventueel een aantal commerciële ruimten op de begane grond rond en een plein met een groene invulling. Voor parkeren is er een ondergrondse parkeergarage voorzien en extra parkeerplaatsen rond het gebouw.

Uitwerking in concept-startnotitie
Voor het ingediende plan heeft de ontwikkelaar veelvuldig overleg gevoerd met de gemeente. Het beschreven initiatief houdt dan ook rekening met zowel de gemeentelijke kaders en beleid als de financiële haalbaarheid van het plan. De gemeente gaat het initiatief nu verder uitwerken in een concept-startnotitie die te zijner tijd ter inzage wordt gelegd.

Dat betekent dat pandeigenaren, omwonenden en huidige bewoners straks hun mening kunnen geven over het plan. Dat kan leiden tot aanpassingen van het plan. Ook is het nodig om het bestemmingsplan te wijzigen. Over zowel het plan zoals beschreven in de startnotitie als over de wijziging van het bestemmingsplan beslist uiteindelijk de gemeenteraad.

Nieuwe impuls
Nieuwbouw op deze locatie verhoogt volgens de gemeente de kwaliteit van het gebied en kan overlast verminderen. Door een nieuwe impuls voor dit deel van het Keizer Karelpark sluit het beter aan op de omliggende omgeving.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:00

Maak kans op kaarten voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - Op zondag 11 oktober 2020 draait de film 'Jackie en Oopjen' in Cinema Amstelveen. AmstelveenZ mag 2 kaartjes verloten voor de Little Ladies Morning!