Augustinuspark [Gemeente Amstelveen]

Augustinuspark volledig op de schop: nieuwbouwplannen

Amstelveen – Voor het Augustinuspark in de wijk Keizer Karelpark bestaan ambitieuze plannen om de huidige woningen, winkels, horeca te vervangen voor nieuwbouw.

Dat meldt gemeente Amstelveen in een persbericht. Het zal gaan om nieuwe woningen in verschillende prijsklassen, eventueel een (gedeeltelijke) invulling met commerciële en dienstverlenende functies op de begane grond en een aantrekkelijke groene ontmoetingsplek', verklapt de gemeente.

Ontwikkelaar in gesprek
Volgens wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66) zijn er in de huidige situatie verschillende pandeigenaren en dat bemoeilijkte de afgelopen jaren een mogelijke vernieuwing. ‘Nu is er een ontwikkelaar (Bouwsaam) die aangeeft goed in gesprek te zijn met alle huidige pandeigenaren. Ze zijn geïnformeerd over het beoogde nieuwbouwplan van circa zes bouwlagen.’

'Om initiatieven van ontwikkelaars te kunnen beoordelen, toetst het college van  B en W in een vroeg stadium de haalbaarheid van een plan. Het college wil het ambitieuze plan van ontwikkelaar Bouwsaam om de huidige woningen, winkels, horeca en dienstverlening aan het Augustinuspark te vervangen door nieuwbouw nu verder uitwerken.

De beoogde nieuwe invulling omvat naar verwachting circa 100 huur- en koopappartementen in verschillende prijsklassen, eventueel een aantal commerciële ruimten op de begane grond rond en een plein met een groene invulling. Voor parkeren is er een ondergrondse parkeergarage voorzien en extra parkeerplaatsen rond het gebouw.

Uitwerking in concept-startnotitie
Voor het ingediende plan heeft de ontwikkelaar veelvuldig overleg gevoerd met de gemeente. Het beschreven initiatief houdt dan ook rekening met zowel de gemeentelijke kaders en beleid als de financiële haalbaarheid van het plan. De gemeente gaat het initiatief nu verder uitwerken in een concept-startnotitie die te zijner tijd ter inzage wordt gelegd.

Dat betekent dat pandeigenaren, omwonenden en huidige bewoners straks hun mening kunnen geven over het plan. Dat kan leiden tot aanpassingen van het plan. Ook is het nodig om het bestemmingsplan te wijzigen. Over zowel het plan zoals beschreven in de startnotitie als over de wijziging van het bestemmingsplan beslist uiteindelijk de gemeenteraad.

Nieuwe impuls
Nieuwbouw op deze locatie verhoogt volgens de gemeente de kwaliteit van het gebied en kan overlast verminderen. Door een nieuwe impuls voor dit deel van het Keizer Karelpark sluit het beter aan op de omliggende omgeving.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.