Davey Photography, Pieter Schilt
112

Auto botst frontaal op lantaarnpaal; voetganger geraakt

Amstelveen - Aan de Groen van Prinstererlaan in Amstelveen is vannacht een auto frontaal tegen een lantaarnpaal gebotst. De lantaarnpaal belandde tientallen meters verderop en raakte in de vlucht een voorbijganger.

Het ongeval vond even na half vier vannacht plaats. Hulpdiensten werden met grote spoed opgeroepen. De bestuurster van de auto raakte bij het ongeval gewond en is door de toegesnelde ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht.

De zwaarbeschadigde personenauto kan als total loss worden aangemerkt en moest worden afgesleept. De Amstelveense politie meldt op Instagram dat een voetganger die op het trottoir liep werd geraakt door de losgereden lantaarnpaal, maar daarbij niet ernstig gewond raakte. 

Het ongeval gebeurde vlakbij de rotonde met de Van Heuven Goedhartlaan. De politie zette vannacht de omgeving van het ongeval af en startte een onderzoek naar de toedracht. De impact van de botsing moet groot zijn geweest, getuige de schade aan de auto en de afstand die de lantaarnpaal aflegde.

112_goedhartlaan_lantaarnpaal_dpps.jpg
De uit de grond gereden lantaarnpaal belannde tientallen meters verderop. Foto's Davey Photography, Pieter Schilt


Meer nieuws

Sport vandaag 14:36

Dutch Para Dance van start in De Meerkamp

Amstelveen - Het internationale Dutch Para Dance Event, het grootste rolstoeldansevenement ter wereld, met deelnemers uit tientallen landen is vandaag officieel van start gegaan in De Meerkamp in Amstelveen. 

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.