Davey Photography, Davey Baas
112

Auto en fiets in botsing op rotonde Beneluxbaan/Sportlaan

Amstelveen - Op de rotonde Beneluxbaan/Sportlaan in Amstelveen is donderdagmiddag een automobilist in aanrijding gekomen met een fietsster.  

De hulpdiensten werden even na 15.00 uur met spoed gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse bleek de schade gelukkig mee te vallen. 

De fietsster was hevig geschrokken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie was ter plaatse voor onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Op de bewuste rotonde hebben sinds de aanleg ervan al diverse (al dan niet zeer ernstige) ongevallen plaatsgevonden. De rotonde is zo ingericht dat fietsers van twee richtingen kunnen komen. Dat behoeft extra alertheid bij het wegverkeer. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:56

Slot op twee illegale bordeelwoningen in Amstelveen

Amstelveen – In de wijken Keizer Karelpark en Westwijk zijn op last van burgemeester Tjapko Poppens twee woningen gesloten omdat ze werden gebruikt voor illegale prostitutie. De gemeente en de politie kwamen de adressen op het spoor na meldingen van inwoners

Politiek vandaag 10:54

Nieuwbouw of renovatie zwembad De Meerkamp? Duidelijkheid in 2025

Amstelveen – Er komt in het voorjaar van 2025 duidelijkheid of het verouderde en energieslurpende zwembad De Meerkamp gerenoveerd wordt, of dat er een nieuw zwembad wordt gebouwd. Het College van B en W was van plan rond 2028 met een uitwerking van plannen voor De Meerkamp te komen, maar op initiatief van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en D66 wordt de beslissing over de toekomst van het zwembad naar voren gehaald.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:00

Amstelveen van voorheen (412)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 412 een oude prentbriefkaart uit 1935 van het Oude Dorp met (links) de eerste Albert Heijn van Amstelveen. Het filiaal opende in 1924 de deuren, Albert Heijn zit dus inmiddels 100 jaar in Amstelveen.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:00

Vandaag is de dag dat Tram 25 officieel naar Uithoorn rijdt

Amstelveen / Uithoorn - Tram 25 doet vanaf vandaag, zondag 21 juli, officieel ook Uithoorn aan. Het project Uithoornlijn is daarmee afgerond en de tramverbinding Amsterdam Zuid - Amstelveen - Uithoorn is een feit.