Davey Photography, Davey Baas
112

Auto slaat over de kop aan Groenelaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Groenelaan is woensdagmiddag een auto over de kop geslagen. 

Volgens omstanders zou de bestuurder vanaf de parkeerplaats van Ziekenhuis Amstelland dwars door een slagboom zijn gereden, om vervolgens aan de andere zijde van de weg - na ook nog een botsing met een boom -  ondersteboven in het plantsoen te belanden. De auto raakte zwaar beschadigd. 

auto_kop_groenelaan_dpdb_1.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas

Ambulances en politie kwamen met grote spoed ter plaatse en hebben zich ontfermd over de bestuurder, die per ambulance is overgebracht naar een ziekenhuis.  Het is onbekend waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. De weg rond het ongeval is afgezet. Omdat het een eenzijdig ongeval betreft zal de Verkeers Ongevallen Analyse niet ter plekke komen, wel doet de politie nader onderzoek.

112_auto_Kop_groenelaan_4_ole.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas

slagboom_dpdb.jpg
Inspectie bij de uitrit van het ziekenhuis.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.