112

Autokrakers teisteren parkeerplaatsen Amsterdamse bos

Amstelveen - Op de parkeerplaatsen in en rond het Amsterdamse bos zijn autokrakers zeer actief. De politie waarschuwt in een video voor de krakers, die met een apparaatje de auto's scannen om te zien of er waardevolle digitale goederen in liggen en vervolgens toeslaan.

Nog altijd zijn er bosbezoekers die tablets, telefoons of laptops in hun auto achterlaten. Door deze te verstoppen onder stoelen, het handschoenenkastje of in de kofferbak denken ze dat ze de apparaten uit het zicht zijn van het dievengilde, maar niets is minder waar. Met een detectieapparaatje (bluetooth) worden de auto's gescand op de aanwezigheid van elektronica. Ligt dat er in dan wordt in luttele seconden de inbraak gepleegd, vaak door het raam in te slaan.

Waarschuwing politie

De politie waarschuwt daarom nog maar eens: laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Leg ook geen tassen of koffers in het zicht. De afgelopen tijd zijn er veel meldingen gedaan van autokrakers. De politie adviseert altijd aangifte te doen en surveilleert bovendien extra samen met Team Handhaving. Bekijk hieronder de videoboodschap van Politie Amstelveen op Facebook:


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:13

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.