Drukte in het Oude Dorp [RvH]

'Autoluw maken Oude Dorp Amstelveen heeft hoge prioriteit'

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft haast met het autoluw maken van het Oude Dorp in Amstelveen. De totale hoeveelheid verkeer in het Oude Dorp nadert de bovengrens van wat normaal gesproken als acceptabel wordt geacht in 30km-zones.

Dat blijkt uit beantwoording van vragen van VVD-raadslid Arjan Gerritsen die zich zorgen maakt over de verkeersdrukte in het Oude Dorp. Het gemeentebestuur deelt die zorgen en meldt dat op de Ouderkerkerlaan en in de Stationsstraat de bovengrens van wat toelaatbaar is wordt overschreden.

‘Daarnaast zorgt (zwaar) vrachtverkeer, dat verboden is in het Oude Dorp, maar dit verbod veelvuldig negeert, voor opstoppingen en gevaarlijke verkeerssituaties’, aldus het College van B en W. Uit eerdere metingen (2017) bleek al dat ongeveer 55% van al het verkeer door het Oude Dorp bestaat uit sluipverkeer.

Het College van B en W laat op vragen van Gerritsen weten op korte termijn ook fysieke maatregelen in het wegprofiel te realiseren, zodat (te) grote vrachtwagens niet meer het Oude Dorp kunnen doorkruisen. Een en ander wordt opgenomen in de Gebiedsvisie Oude Dorp, die momenteel wordt opgesteld. Momenteel is een studie gaande naar hoe het dorp autoluw te maken. De maatregelen worden met prioriteit uitgewerkt en moeten er toe leiden dat het Oude Dorp straks wordt ingericht als een gebied ‘waar de auto te gast is, zodanig dat het tevens niet meer mogelijk zal zijn voor zwaar vrachtverkeer om door het Oude Dorp te rijden’.

Een ander gaat volgens het College van B en W in overleg met ondernemers (BIZ Oude Dorp en bewoners).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.

Kunst & Cultuur vandaag 08:50

Corona-crisis zet voortbestaan Platform C op het spel; extra injectie van 270.000 euro

Amstelveen - Door de coronamaatregelen is Platform C, het samenwerkingsverband tussen de Muziek en Dansschool, Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuitleen Amstelveen, financieel in nog zwaarder weer terechtgekomen. Om de continuïteit van de organisatie te waarborgen en het aanbod coronabestendig te maken, is het College van B en W bereid een garantiesubsidie te verstrekken van 270.000 euro.

Kunst & Cultuur gisteren 16:30

Schouwburg Amstelveen kan letterlijk het dak op

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen wil de start van het nieuwe culturele seizoen begin september op bijzondere wijze van start laten gaan met een uniek buitenevenement op het dak van de Schouwburg-parkeergarage in het Stadshart. De gemeente juicht het initiatief toe en heeft aangegeven het evenement financieel te steunen.

Evenementen & Activiteiten gisteren 15:37

Amsteldijk scoort met nieuw zaterdagavonduitje

Amstelveen – Golf Amsteldijk in Amstelveen heeft met een speciaal zaterdagavonduitje op het golfpark een behoorlijke hit te pakken, die nog het meest te vergelijken is met de sfeer van een avondje bowlen, maar dan in de buitenlucht.

Algemeen gisteren 10:54

Corona-coulance voor snelheidsmaniak Beneluxbaan: rijbewijs eerder terug

Amstelveen - Een man die dreigde zijn baan/inkomsten en koophuis kwijt te raken nadat zijn rijbewijs was ingevorderd na een extreme snelheidsovertreding bij wegwerkzaamheden op de Beneluxbaan in Amstelveen dit voorjaar, blijkt van de rechter zijn rijbewijs 3 maanden eerder te hebben teruggekregen.