'Autoluw maken Oude Dorp Amstelveen heeft hoge prioriteit'

'Autoluw maken Oude Dorp Amstelveen heeft hoge prioriteit' Foto: Drukte in het Oude Dorp [RvH]

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft haast met het autoluw maken van het Oude Dorp in Amstelveen. De totale hoeveelheid verkeer in het Oude Dorp nadert de bovengrens van wat normaal gesproken als acceptabel wordt geacht in 30km-zones.


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat blijkt uit beantwoording van vragen van VVD-raadslid Arjan Gerritsen die zich zorgen maakt over de verkeersdrukte in het Oude Dorp. Het gemeentebestuur deelt die zorgen en meldt dat op de Ouderkerkerlaan en in de Stationsstraat de bovengrens van wat toelaatbaar is wordt overschreden.

‘Daarnaast zorgt (zwaar) vrachtverkeer, dat verboden is in het Oude Dorp, maar dit verbod veelvuldig negeert, voor opstoppingen en gevaarlijke verkeerssituaties’, aldus het College van B en W. Uit eerdere metingen (2017) bleek al dat ongeveer 55% van al het verkeer door het Oude Dorp bestaat uit sluipverkeer.

Het College van B en W laat op vragen van Gerritsen weten op korte termijn ook fysieke maatregelen in het wegprofiel te realiseren, zodat (te) grote vrachtwagens niet meer het Oude Dorp kunnen doorkruisen. Een en ander wordt opgenomen in de Gebiedsvisie Oude Dorp, die momenteel wordt opgesteld. Momenteel is een studie gaande naar hoe het dorp autoluw te maken. De maatregelen worden met prioriteit uitgewerkt en moeten er toe leiden dat het Oude Dorp straks wordt ingericht als een gebied ‘waar de auto te gast is, zodanig dat het tevens niet meer mogelijk zal zijn voor zwaar vrachtverkeer om door het Oude Dorp te rijden’.

Een ander gaat volgens het College van B en W in overleg met ondernemers (BIZ Oude Dorp en bewoners).

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties