Auto's van toen

Auto's van toen: nieuwe foto-expositie bij Amstelveen InZicht

Amstelveen - In belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein is vanaf woensdag 14 februari 2024 een  unieke oude fotocollectie van klassieke auto’s uit het gemeentearchief te bewonderen onder de noemer ' Auto's van toen'. Ter promotie van de tentoonstelling staan op de openingsdag vanaf 12.00 uur een aantal klassieke auto’s op het Stadsplein.

Er zijn foto’s en videobeelden te bewonderen van oude voertuigen die vroeger bij Plein 60 (Stadshart) en op de Rijksweg A9 reden. Denk aan een foto genomen rond 1963, waar auto’s langs de Meanderflats bij het Stadshart reden die toen nog in aanbouw waren. Of een foto uit 1990, toen autobestuurders nog gebruik maakten van de oude oprit naar de A9 vanaf de Burgemeester Boersweg richting Schiphol en Haarlem.

Duik in het verleden

Wethouder Adam Elzakalai (A9): “Bezoekers nemen echt een duik in het verleden bij het bezoeken van deze tentoonstelling. Het is leuk en interessant om te zien hoe Amstelveen vroeger al ontzettend in ontwikkeling was - en steeds in ontwikkeling blijft. In het bezoekerscentrum kunt u ook informatie vinden en vragen stellen over de werkzaamheden aan de A9 en de vernieuwing van het Stadshart.”

Vierde fototentoonstelling InZicht

23 080224 Fototentoonstelling 'Auto's van Toen' in Amstelveen InZicht2jpg.jpg

Al drie keer eerder konden bewoners een fototentoonstelling bekijken in InZicht. Zo waren er onder andere historische foto’s te zien van de A9 en het Stadshart en bouwfoto’s van de werkzaamheden aan de Rijksweg. De foto’s van de historische tentoonstelling zijn nog steeds op de website te bewonderen.

Openingstijden belevingscentrum Amstelveen InZicht

Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat. De tentoonstelling duurt tot en met 14 maart 2024.


Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer gisteren 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen 25 feb. 2024 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.