Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

Ondanks de stijging betalen de inwoners van Amstelveen alsnog minder dan de gemiddelde Nederlander. Landelijk kost de gemiddelde autoverzekering ruim 74 euro per maand. Inwoners van Amstelveen betalen een kleine 2% minder dan het gemiddelde.

Tip! Wil jij een goedkope autoverzekering afsluiten? Ga dan autoverzekeringen vergelijken. Door te vergelijken vind je direct de goedkoopste autoverzekering die het beste past bij jouw situatie.

Autoverzekering Amstelveen duurder door hoge criminaliteit

Dat de autoverzekering in Amstelveen duurder is geworden, komt voornamelijk door een toename in autodiefstallen. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal autodiefstallen in Amstelveen is toegenomen met 10%. Verzekeraars vinden dit ongunstig omdat meer diefstallen het risico op schadeclaims vergroten. Om deze risico’s en kosten te dekken, verhogen ze de premies van autoverzekeringen.

Autoverzekering Amstelveen even duur als gemiddelde in Noord-Holland

Ook kost de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen evenveel als in de rest van Noord-Holland. In 2023 betaalden de inwoners van Noord-Holland gemiddeld 74 euro per maand voor een autoverzekering. Hierdoor staat Noord-Holland op de 7e plaats van hoogste premies in Nederland. De hoogste premie vind je in Zuid-Holland, waar een autoverzekering gemiddeld ruim 81 euro per maand kost. De laagste premie bevindt zich in Friesland, waar inwoners gemiddeld bijna 57 euro per maand betalen voor hun autoverzekering.

premie-autoverzekering-2023-amstelveen.png


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.