AVA boos over hoge woningprijzen in nieuwbouwproject Bovenkerk

Amstelveen – De nieuwe politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos over de hoge woningprijzen in het te realiseren nieuwbouwproject in Bovenkerk en laat het er niet bij zitten.

AmstelveenZ berichtte woensdagmiddag over de voorgespiegelde prijzen in de gemeentelijke startnotitie van het project (vanaf 4 ton) en ’s avonds lag er direct een persbericht van AVA klaar. De partij manifesteert zich ook na de verkiezingen actief. Partijleden Tim Lechner en Gonnie van Rietschoten geven aan in de komende commissievergadering (5 juni) opheldering te willen. Dan wordt namelijk de startnotitie van het Bovenkerkse woningbouwproject besproken.

Betaalbare woningen

AVA, dat met 2 zetels in de gemeenteraad is vertegenwoordigd en moreel winnaar was van de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen (geen andere partij steeg 2 zetels), heeft het bouwen van betaalbare woningen hoog op de wensenlijst staan, maar is de komende vier jaar veroordeeld tot de oppositie.

Komt weer niets van terecht

AVA heeft eerder al aangegeven strijdbaar te blijven en kan zich totaal niet vinden in de tot stand gekomen constructie voor het project: ‘Er gaat eindelijke gebouwd worden in Bovenkerk. Maar van de beloofde middeldure huur-  en koopwoningen komt weer niets terecht. En dit terwijl de gemeenteraad in september 2016 unaniem een motie heeft aangenomen, waarbij het College van B en W werd opgeroepen te streven naar de bouw van woningen in het middeldure huur- en koopsegment.’

Geschikt

Volgens AVA is de locatie in Bovenkerk ook geschikt voor middeldure woningen: ‘Al sinds 2008 wordt er gekeken naar woningbouw aan de Bovenkerkerweg. Er werd destijds gesproken over grote appartementencomplexen ten behoeve van sociale huur. De reden om hiervan af te wijken, volgens het college, was de lastig te ontwikkelen locatie, onder andere vanwege de eigendomsrechten van Eigen Haard, Boemerang,  Carel’s Cafetaria en de nodige bedrijfsverplaatsingen. Maar dat was al jaren bekend.’

Constructie

Volgens AVA weet het College van B&W sinds december 2017 dat er plannen liggen voor de koopwoningen met een prijs vanaf 400.000 euro (v.o.n.):  ‘En dat terwijl de roep om meer middeldure woningen toen al in alle hevigheid was losgebarsten. Actief voor Amstelveen kan zich totaal niet vinden hoe deze constructie tot stand is gekomen en zal in de komende commissievergadering het hier zeker niet  bij laten zitten. Bij alle plannen die tot nu toe werden gepresenteerd en gerealiseerd, hebben wij het woord ‘middeldure woningen’ nog nooit gehoord', aldus AVA.

Het college van B en W Amstelveen bestaat uit VVD, D66 en PvdA. De oppositie bestaat uit 7 partijen: GroenLinks, bbA, AVA, CDA, SP, OCA en CU.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.