AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Becker heeft de burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over het niet doorgaan van de brug: ‘Hierdoor blijven bewoners van het Keizer Karelpark nog jaren lang kilometers omlopen naar het Stadshart,’ aldus Becker.

Makkelijke weg

Hij schrijft aan het College van B & W: ‘Afgelopen week werden we onaangenaam getroffen door de mededeling van Rijkswaterstaat dat de tijdelijke voetgangersbrug niet wordt aangelegd. Reden: er is niet voldoende plaats. Een verrassende uitkomst na een lange periode van nadenken en rekenen aan de zijde van de projectleiding aanleg A9. Onbegrijpelijk, in het licht van de moderne technische mogelijkheden in deze tijd. En blijkbaar een makkelijke weg als het moeilijk wordt.’

'Gemeente blijft op achtergrond'

Foto Michel Becker fractievoorzitter AVA.jpg
Michel Becker (AVA)

Becker vond het ook verrassend dat de informatie over het cancellen van de brug door Rijkswaterstaat werd verstrekt:  ‘De gemeente hield zich opvallend op de achtergrond met eigen informatie aan haar inwoners.  Dat had toch wel anders en beter gekund.'

'Bewoners KKP andermaal niet serieus genomen'

Het lijkt wel of de bewoners van het Keizer Karelpark voor de zoveelste maal door de gemeente niet serieus worden genomen en worden weggezet als niet interessant.’ Als recente voorbeelden noemt AVA het afblazen van een nieuw wijkcentrum in Keizer Karelpark en het 'megalomane flatgebouwproject' aan de Ouderkerkerlaan 150. ‘En nu dit weer. Als gevolg van het niet doorgaan van de tijdelijke voetgangersbrug moeten bewoners uit het oostelijke deel van het Keizer Karelpark nog jarenlang kilometers omlopen om het stadscentrum te bereiken.’

Desastreuze beslissing

‘Onbegrijpelijk ook dat de gemeente blijkbaar niet haar invloed heeft aangewend om de desastreuze beslissing van RWS tegen te gaan en constructief naar oplossingen te zoeken.

Actief voor Amstelveen heeft de volgende vragen aan het college gesteld.

  • Hoe lang wist het college dan wel de ambtelijke organisatie al dat de aanleg van de voetgangersbrug in gevaar kwam?
  • Heeft de gemeente serieus geprobeerd het besluit van RWS zo te beïnvloeden dat de brug er toch zou komen? Zo ja, hoe en zo nee, waarom niet?
  • Is het college het met ons eens dat het absoluut noodzakelijk is dat de tijdelijke brug er wel komt?
  • Zo ja, wil het college alsnog haar invloed uitoefenen om RWS te bewegen een adequate oplossing te vinden, i.c. realisering van de brug
  • Zo nee, waarom wil of kan het college dat niet?
  • Is het college blij met de radiostilte die zij innam, terwijl RWS de zure boodschap moest verkopen?
  • Waarom heeft het college zelf niet, vanuit haar visie informatie verstrekt aan de inwoners van Amstelveen?

Het College van B en W heeft zes weken de tijd de vragen te beantwoorden.

Oppositiepartij AVA maakt met twee zetels onderdeel uit van de gemeenteraad. De gemeenteraad telt 37 zetels en bestaat uit 12 politieke partijen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.