Pixabay.com

AVA breekt lans voor huurders Amstelveense 'schimmelwoningen'

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) doet haar naam eer aan en is met woningcorporatie Eigen Haard in gesprek gegaan om schimmel- en vochtproblematieken in Amstelveense huurwoningen aan te pakken. Dit nadat de partij diverse misstanden aan de kaak stelde en huurders bijstond die al jaren door vocht en/of schimmel met een ongezond leefklimaat in hun huurwoning te maken hadden.

Actief voor Amstelveen ontving diverse klachten uit Amstelveen en omliggende gemeenten over schimmel en vocht waar diverse huurders van Eigen Haard vaak al jaren mee blijken te kampen.  Een gesprek van Gonnie van Rietschoten, burgerraadslid AVA met medewerkers van Eigen Haard was dan ook meer dan welkom.

Communicatie

AVA sprak met Eigen Haard over de klachten van huurders met langdurige schimmel- en vochtproblemen in huis, maar ook werd gesproken over de communicatie tussen huurders en Eigen Haard. 'Door een verbeterde aanpak gaat de corporatie de klachten in de toekomst sneller verhelpen', laat AVA in een persbericht weten, als vervolg op dat gesprek.

'Eigen Haard vindt zelf ook dat de aanpak beter kan. Bijvoorbeeld door herhaalde klachten te clusteren en zorgen voor een goede dossieropbouw. Op die manier komen structurele problemen met bepaalde woningen aan het licht. Ook zegt Eigen Haard toe dat ze eerder de juiste mensen op pad stuurt om de situatie goed te kunnen beoordelen. Daarnaast  gaat Eigen Haard in gesprek met de gemeente over de grondwaterproblematiek, die in sommige gevallen voor problemen zorgt,' aldus AVA.

Excessen vermijden

'Tegen Actief voor Amstelveen heeft Eigen Haard in het gesprek gezegd dat er inmiddels een begin is gemaakt om klachten en reparatieverzoeken per adres te gaan clusteren. Indienen van klachten moet, zoals gebruikelijk rechtstreeks bij Eigen Haard gebeuren. Door dossieropbouw, fysieke constateringen en een betere communicatie met bewoners kan Eigen Haard, de excessen, die AVA recentelijk aan het licht bracht, in de toekomst vermijden.'

Actief voor Amstelveen is blij met deze initiatieven van Eigen Haard, maar blijft  wel van mening dat het te laat is geconstateerd. Bewoners hebben soms  jarenlang in een ongezonde woning gewoond. AVA is blij dat door deze aandacht de woningcorporatie serieus werk maakt van de problemen.

In prestatieafspraken met Eigen Haard legde het gemeentebestuur ook al vast dat vocht- en schimmelproblematiek in Amstelveense huurwoningen sneller en beter moet worden aangepakt.

Contact

Gonnie van Rietschoten, burgerraadslid van AVA, houdt haar mailbox geopend voor huurders die geen of onvoldoende gehoor vinden bij de corporatie: : g.van.rietschoten@amstelveen.nl


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (247)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 247 weer eens een foto van Plein 60: een prentbriefkaart uit 1974.

Sport gisteren 13:00

Schermtalent Thomas in Nederlands team

Amstelveen - Schermen doet bij velen van ons denken aan filmscènes zoals die van Pirates of the Caribbean, waar kapitein Jack Sparrow met zijn zwaard tal van avonturen beleeft. En dit is ook één van de redenen waarom kinderen getriggerd worden door de sport. Toch heeft schermen iets mystieks. Het pak, de regels en de subtiele bewegingen. Een interview met de Amstelveense Thomas Dijkstra die de sport al sinds zijn 6e beoefent en inmiddels tot het Nederlands Team behoort. 

112 gisteren 08:38

Gewonde bij nachtelijke botsing Bovenkerkerweg

Amstelveen - Bij een ongeval op de Bovenkerkerweg, ter hoogte van de kruising met de Nesserlaan, is in de nacht van zaterdag op zondag een persoon gewond geraakt.

Algemeen 15 mei 2021 11:38

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Algemeen 15 mei 2021 10:00

Ketting kledingruil nu ook in Amstelveen

Amstelveen - Gratis nieuwe outfits, mensen in de buurt leren kennen én kledingverspilling tegengaan. Dat zijn de ingrediënten van de ‘Ketting Kledingruil’. De 21-jarige Denise Abbel kwam dit initiatief tegen en werd direct enthousiast. ‘Het is echt een win-win-win situatie en tot mijn grote verbazing bestond dit nog niet in Amstelveen.’ Een interview met deze ondernemende jongedame die graag uitlegt hoe je mee kunt doen.