Pixabay.com

AVA breekt lans voor huurders Amstelveense 'schimmelwoningen'

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) doet haar naam eer aan en is met woningcorporatie Eigen Haard in gesprek gegaan om schimmel- en vochtproblematieken in Amstelveense huurwoningen aan te pakken. Dit nadat de partij diverse misstanden aan de kaak stelde en huurders bijstond die al jaren door vocht en/of schimmel met een ongezond leefklimaat in hun huurwoning te maken hadden.

Actief voor Amstelveen ontving diverse klachten uit Amstelveen en omliggende gemeenten over schimmel en vocht waar diverse huurders van Eigen Haard vaak al jaren mee blijken te kampen.  Een gesprek van Gonnie van Rietschoten, burgerraadslid AVA met medewerkers van Eigen Haard was dan ook meer dan welkom.

Communicatie

AVA sprak met Eigen Haard over de klachten van huurders met langdurige schimmel- en vochtproblemen in huis, maar ook werd gesproken over de communicatie tussen huurders en Eigen Haard. 'Door een verbeterde aanpak gaat de corporatie de klachten in de toekomst sneller verhelpen', laat AVA in een persbericht weten, als vervolg op dat gesprek.

'Eigen Haard vindt zelf ook dat de aanpak beter kan. Bijvoorbeeld door herhaalde klachten te clusteren en zorgen voor een goede dossieropbouw. Op die manier komen structurele problemen met bepaalde woningen aan het licht. Ook zegt Eigen Haard toe dat ze eerder de juiste mensen op pad stuurt om de situatie goed te kunnen beoordelen. Daarnaast  gaat Eigen Haard in gesprek met de gemeente over de grondwaterproblematiek, die in sommige gevallen voor problemen zorgt,' aldus AVA.

Excessen vermijden

'Tegen Actief voor Amstelveen heeft Eigen Haard in het gesprek gezegd dat er inmiddels een begin is gemaakt om klachten en reparatieverzoeken per adres te gaan clusteren. Indienen van klachten moet, zoals gebruikelijk rechtstreeks bij Eigen Haard gebeuren. Door dossieropbouw, fysieke constateringen en een betere communicatie met bewoners kan Eigen Haard, de excessen, die AVA recentelijk aan het licht bracht, in de toekomst vermijden.'

Actief voor Amstelveen is blij met deze initiatieven van Eigen Haard, maar blijft  wel van mening dat het te laat is geconstateerd. Bewoners hebben soms  jarenlang in een ongezonde woning gewoond. AVA is blij dat door deze aandacht de woningcorporatie serieus werk maakt van de problemen.

In prestatieafspraken met Eigen Haard legde het gemeentebestuur ook al vast dat vocht- en schimmelproblematiek in Amstelveense huurwoningen sneller en beter moet worden aangepakt.

Contact

Gonnie van Rietschoten, burgerraadslid van AVA, houdt haar mailbox geopend voor huurders die geen of onvoldoende gehoor vinden bij de corporatie: : g.van.rietschoten@amstelveen.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.