Pixabay.com

AVA pleit voor stop op huurverhogingen tijdens crisisperiode

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil dat het College van B en W van Amstelveen zich gaat inzetten om huurverhogingen tijdens de coronacrisis tegen te gaan.

Wat AVA betreft moet het mogelijk zijn de huren gedurende de huidige crisisperiode te bevriezen en hieromtrent een moreel appel te doen op zowel woningcorporaties, het gemeentelijk vastgoedbedrijf, verhuurders van vrije sectorwoningen als ook op verhuurders van commercieel vastgoed, met daarin gevestigde detailhandel, MKB’ers  en of ZZP’ers.

Volgens AVA lukt het landelijk niet om woningcorporaties te bewegen af te zien van de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli aaanstaande met een maximum van 5,1 % tot 6.6 % . Daarom doet de partij nu lokaal een beroep op het College van B en W.

AVA-fractievoorzitter Michel Becker stelt dat in de huidige coronacrisis de vaste huursom meestal de grootste uitgavenpostvoor is voor veel particulieren en zelfstandigen in Amstelveen, die nu met minder of zelfs zonder inkomsten zitten. 'Het is voor huurders momenteel al moeilijk genoeg om aan de lopende verplichtingen te voldoen en dit zal, vrezen wij, voorlopig nog wel even het geval zijn. Daarom verzoekt AVA het college zich in te zetten om huurverhogingen in deze periode tegen te gaan', aldus Becker.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.