AVA Kandidaten GR 2022

AVA presenteert 'diverse' kandidatenlijst en gaat voor zetelwinst

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 bekend gemaakt.

De kandidatenlijst werd afgelopen woensdag (unaniem) vastgesteld tijdens een ledenvergadering van de partij. Voorzitter en oprichter van AVA, Tim Lechner, feliciteerde namens bestuur en leden alle kandidaten. Lechner geeft daarbij aan - mede door de aanwezige expertise en diversiteit op de lijst - alle vertrouwen te hebben in een succesvolle campagne met zetelwinst tot gevolg.

De AVA-lijst telt momenteel tien kandidaten en bestaat uit zes mannen en vier vrouwen. De partij meldt dat de lijst voor eind januari 2022 nog wordt aangevuld ‘met een aantal zeer interessante lijstduwers’ en dat alle kandidaten een VOG-verklaring ondertekenen.

Top 10 Kandidatenlijst AVA GR2022

1. Michel Becker
michel_becker_ava.jpg
Mede-oprichter en huidig fractievoorzitter. De partij roemt zijn tomeloze inzet, dossierkennis en energie en noemt hem hét voorbeeld dat je in de lokale politiek echt van betekenis kunt zijn om doelstellingen te verwezenlijken. Becker is 40 jaar ondernemer en meer dan 30 jaar bestuurlijke actief bij onder andere Koninklijke Horeca Nederland, het Economisch platform KvK NH en Sporting Martinus.

2. Gonnie van Rietschoten
ava_Gonnie van Rietschoten_0.jpg
Momenteel verdienstelijk burgerlid van AVA in de commissie Ruimte-Wonen & Natuur. Als eigenaar van een rijwielzaak, pakt zij ook haar verantwoordelijkheid als bestuurslid bij de V.A.D. Vereniging Amstelveense Detaillisten. Onderscheid zich door haar inzet en betrokkenheid bij de verschillende dossiers, vooral op het gebied van betaalbaar wonen voor ouderen & jongeren in Amstelveen.

3. Peter Grifhorst
AVA foto3 Peter Grifhorst.jpg
Een echte teamplayer, heeft als “mensen-mens” zijn sporen verdient op maatschappelijk gebied, vooral als trainer-coach bij verschillende Amstelveense voetbalclubs. Heeft naast een groot netwerk een creatief organiserend vermogen en staat midden in de Amstelveense gemeenschap. Facilitair manager bij een mediabedrijf.

4. Kavita Laldjising
AVA foto 4 Kavita Laldjising.jpg
Met haar jeugdige uitstraling en enthousiasme een welkome aanvulling op de lijst. Brengt haar kennis in betreffende huurdersbelangen en is voor de jongeren aanspreekpunt voor AVA-NEXT (Jongerenplatform AVA). Heeft oog voor groen en tevens als vrijwilligster bestuurlijk actief bij Sporting Martinus. Is service-coördinator sociale woningbouw.

5. Ben Westendorp
AVA foto nr.5 Ben Westendorp.jpg
In bestuurlijk Amstelveen geen onbekende. Zeer gewaardeerd als fractiesecretaris en als burgerlid in de commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Een zeer gedreven politicus en een echte dossiertijger zonder franje, met duurzaamheid als specialisatie. Voormalig voorzitter bij Veilig Verkeer NL Amstelveen, nu als vrijwilliger redacteur bij MijnAmstelveen en procesmanager.

6. Ronald Bouwman
Foto AVA .6 Ronald Bouwman.jpg
Veel kennis van zaken op het gebied van onderwijs, jeugdhulpverlening en gedragsproblematiek. Brengt met zijn justitiële achtergrond veel expertise binnen betreffende veiligheid en ondermijning. AVA deelt zijn visie om van uit de overheid meer vraaggericht dan aanbodgericht te werken, meer in te spelen op wat jongeren nodig hebben en dit doeltreffender af te stemmen. Is schooldirecteur van een basisschool.

7. Ruscha de Jong-de Roos
ava ruscha_dejong.jpg
Actief in de Bewonerscommissie met grote aandacht voor achterstallig onderhoud bij sociale huurwoningen. Een warme authentieke persoonlijkheid die zich niet alleen in gaat zetten voor de woonzorg bij ouderen, maar ook bij AVA-PLUS (seniorenplatform), het aanspreekpunt is. In het dagelijks leven senior accountmanager.

8. Robert Logger
ava_robbert_logger.jpg
Als vrijwilliger betrokken bij verschillende participatieprojecten, zet zich bij Het Taalhuis in voor integratie nieuwe Nederlanders en expats, is actief bij reizigersbelang Rover en al jarenlang strijder voor het behoud van de Museumtram, wat gelukt is. Gaat zijn expertise inzetten op het gebied van verkeer en vervoer, integratie en planologie. Logger is ondernemer elektrotechniek.

9. Wil Seiffers-Nijhuis
Foto AVA nr.9 Wil Seiffers-Nijhuis.jpg
Een voor AVA een gewaardeerd en bekwaam burgerlid in de commissie Burger & Samenleving. Ook actief als vrijwilliger voor onder andere de seniorenorganisatie ANBO, waarbij zij vooral ouderen financieel adviseert op het fiscale vlak, tegenwoordig ook bij het aanvragen van een QR code. Wil is vrijwilliger ANBO belastingadvies & toeslagen

10. Robbert Seidemann
Foto AVA nr. 10 Robbert Seidemann.jpg
Als betrokken bewoner in het Oude Dorp betrokken geweest bij verschillende participatieprojecten. Daar is de ambitie gegroeid om zich samen met AVA in te zetten voor een inclusieve gemeenschap, met meer diversiteit, het vitaliseren van de stad en om onze jongeren te behouden, betaalbare starterswoningen. Is in het dagelijks leven Business & Channel Development Manager

Verkiezingsprogramma AVA

Het AVA verkiezingsprogramma wordt voor eind januari 2022 bekend gemaakt. De partij heeft daarin in ieder geval als belangrijkste speerpunten betaalbare starters & seniorenwoningen, verjonging en diversiteit.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Let's dance: rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De Stichting Rolstoeldansen Amstelveen staat de laatste tijd meer dan ooit in de belangstelling. De vereniging laat zich zien op diverse lokale evenementen (zoals Amstelveen on Wheels) en liet ook Amstelveense raadsleden kennismaken met de wereld van het rolstoeldansen .Vrijwilligster Corrie van Hugten, tijdens het Sportgala Amstelveen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar, is al 42 jaar (!) de drijvende kracht achter de Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, maar ook achter de Stichting Rolstoeldansen Nederland. In 1980 kreeg Corrie van een bevriende dansleraar uit Leiden een bijzondere opdracht, die ze tot op de dag van vandaag met bevlogenheid uitvoert. ‘Hij zei tegen mij: jij gaat zorgen dat mensen met een beperking dansplezier krijgen.’ En zo geschiedde.

Kunst & Cultuur vandaag 09:00

Nu te zien in Museum JAN: Tjalf Sparnaay - The Bigger Picture

Amstelveen - Met de jubileumtentoonstelling The Bigger Picture viert Museum JAN de 70ste verjaardag van beeldend kunstenaar Tjalf Sparnaay. Ruim 60 werken uit verschillende museale en particuliere collecties geven een bijzonder overzicht van zijn oeuvre: van zijn eerste illustraties voor ansichtkaarten tot zijn nieuwste foodpainting WasteScape dat voor het eerst wordt geëxposeerd voor publiek.

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.