AVA Kandidaten GR 2022

AVA presenteert 'diverse' kandidatenlijst en gaat voor zetelwinst

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 bekend gemaakt.

De kandidatenlijst werd afgelopen woensdag (unaniem) vastgesteld tijdens een ledenvergadering van de partij. Voorzitter en oprichter van AVA, Tim Lechner, feliciteerde namens bestuur en leden alle kandidaten. Lechner geeft daarbij aan - mede door de aanwezige expertise en diversiteit op de lijst - alle vertrouwen te hebben in een succesvolle campagne met zetelwinst tot gevolg.

De AVA-lijst telt momenteel tien kandidaten en bestaat uit zes mannen en vier vrouwen. De partij meldt dat de lijst voor eind januari 2022 nog wordt aangevuld ‘met een aantal zeer interessante lijstduwers’ en dat alle kandidaten een VOG-verklaring ondertekenen.

Top 10 Kandidatenlijst AVA GR2022

1. Michel Becker
michel_becker_ava.jpg
Mede-oprichter en huidig fractievoorzitter. De partij roemt zijn tomeloze inzet, dossierkennis en energie en noemt hem hét voorbeeld dat je in de lokale politiek echt van betekenis kunt zijn om doelstellingen te verwezenlijken. Becker is 40 jaar ondernemer en meer dan 30 jaar bestuurlijke actief bij onder andere Koninklijke Horeca Nederland, het Economisch platform KvK NH en Sporting Martinus.

2. Gonnie van Rietschoten
ava_Gonnie van Rietschoten_0.jpg
Momenteel verdienstelijk burgerlid van AVA in de commissie Ruimte-Wonen & Natuur. Als eigenaar van een rijwielzaak, pakt zij ook haar verantwoordelijkheid als bestuurslid bij de V.A.D. Vereniging Amstelveense Detaillisten. Onderscheid zich door haar inzet en betrokkenheid bij de verschillende dossiers, vooral op het gebied van betaalbaar wonen voor ouderen & jongeren in Amstelveen.

3. Peter Grifhorst
AVA foto3 Peter Grifhorst.jpg
Een echte teamplayer, heeft als “mensen-mens” zijn sporen verdient op maatschappelijk gebied, vooral als trainer-coach bij verschillende Amstelveense voetbalclubs. Heeft naast een groot netwerk een creatief organiserend vermogen en staat midden in de Amstelveense gemeenschap. Facilitair manager bij een mediabedrijf.

4. Kavita Laldjising
AVA foto 4 Kavita Laldjising.jpg
Met haar jeugdige uitstraling en enthousiasme een welkome aanvulling op de lijst. Brengt haar kennis in betreffende huurdersbelangen en is voor de jongeren aanspreekpunt voor AVA-NEXT (Jongerenplatform AVA). Heeft oog voor groen en tevens als vrijwilligster bestuurlijk actief bij Sporting Martinus. Is service-coördinator sociale woningbouw.

5. Ben Westendorp
AVA foto nr.5 Ben Westendorp.jpg
In bestuurlijk Amstelveen geen onbekende. Zeer gewaardeerd als fractiesecretaris en als burgerlid in de commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Een zeer gedreven politicus en een echte dossiertijger zonder franje, met duurzaamheid als specialisatie. Voormalig voorzitter bij Veilig Verkeer NL Amstelveen, nu als vrijwilliger redacteur bij MijnAmstelveen en procesmanager.

6. Ronald Bouwman
Foto AVA .6 Ronald Bouwman.jpg
Veel kennis van zaken op het gebied van onderwijs, jeugdhulpverlening en gedragsproblematiek. Brengt met zijn justitiële achtergrond veel expertise binnen betreffende veiligheid en ondermijning. AVA deelt zijn visie om van uit de overheid meer vraaggericht dan aanbodgericht te werken, meer in te spelen op wat jongeren nodig hebben en dit doeltreffender af te stemmen. Is schooldirecteur van een basisschool.

7. Ruscha de Jong-de Roos
ava ruscha_dejong.jpg
Actief in de Bewonerscommissie met grote aandacht voor achterstallig onderhoud bij sociale huurwoningen. Een warme authentieke persoonlijkheid die zich niet alleen in gaat zetten voor de woonzorg bij ouderen, maar ook bij AVA-PLUS (seniorenplatform), het aanspreekpunt is. In het dagelijks leven senior accountmanager.

8. Robert Logger
ava_robbert_logger.jpg
Als vrijwilliger betrokken bij verschillende participatieprojecten, zet zich bij Het Taalhuis in voor integratie nieuwe Nederlanders en expats, is actief bij reizigersbelang Rover en al jarenlang strijder voor het behoud van de Museumtram, wat gelukt is. Gaat zijn expertise inzetten op het gebied van verkeer en vervoer, integratie en planologie. Logger is ondernemer elektrotechniek.

9. Wil Seiffers-Nijhuis
Foto AVA nr.9 Wil Seiffers-Nijhuis.jpg
Een voor AVA een gewaardeerd en bekwaam burgerlid in de commissie Burger & Samenleving. Ook actief als vrijwilliger voor onder andere de seniorenorganisatie ANBO, waarbij zij vooral ouderen financieel adviseert op het fiscale vlak, tegenwoordig ook bij het aanvragen van een QR code. Wil is vrijwilliger ANBO belastingadvies & toeslagen

10. Robbert Seidemann
Foto AVA nr. 10 Robbert Seidemann.jpg
Als betrokken bewoner in het Oude Dorp betrokken geweest bij verschillende participatieprojecten. Daar is de ambitie gegroeid om zich samen met AVA in te zetten voor een inclusieve gemeenschap, met meer diversiteit, het vitaliseren van de stad en om onze jongeren te behouden, betaalbare starterswoningen. Is in het dagelijks leven Business & Channel Development Manager

Verkiezingsprogramma AVA

Het AVA verkiezingsprogramma wordt voor eind januari 2022 bekend gemaakt. De partij heeft daarin in ieder geval als belangrijkste speerpunten betaalbare starters & seniorenwoningen, verjonging en diversiteit.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 07:00

De stijlmeesters op missie

Aalsmeer - Al ruim zes jaar heeft Aalsmeer een herenmodezaak die zich, samen met klanten, leveranciers en partners, wil inzetten voor een stijlvollere wereld. De bekende stijlmeesters van Gentlemen’s Place, Peter Willemse en Christiaan Sijnen, werken al ruim een jaar met een nieuw winkelconcept.

Politiek gisteren 13:08

Opinie: 'Voor Amstelveense kinderen moet altijd plaats zijn op een Amstelveense (VO-)school'

Amstelveen - De VVD vindt dat er voor Amstelveense leerlingen die naar een Amstelveense school voor Voortgezet Onderwijs willen, geen wachtlijst mag zijn om toegelaten te worden. De partij vindt dat er voor kinderen die in Amstelveen wonen, altijd plaats moet zijn op een (VO-)school in Amstelveen, zo schrijft raadslid Elisa de Marco in een opiniestuk.

Wonen gisteren 11:21

Onterecht geen woning voor zorgpersoneel en onderwijzers in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft vorig jaar een fout gemaakt bij de Voorrangsregeling Beroepsgroepen. De bedoeling was dat zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs voorrang zouden krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Dit is niet gebeurd.

Columns gisteren 07:00

Column Léoni Kok: Financiële rust in 2023

Amstelveen - Léoni Kok is Hypothecair Planner bij KOK Advies in Amstelveen. KOK Advies behoort volgens VVP tot de top 3 meest klantvriendelijke advieskantoren van Nederland. Léoni geeft via een periodieke column lezers van AmstelveenZ Magazine inzicht, tips en adviezen.

Algemeen 1 feb. 2023 12:53

Herontwikkeling Galjoen weer nadrukkelijk op de agenda

Amstelveen - De gemeente is in constructief gesprek met de eigenaar van de locatie Galjoen tussen Waardhuizen en de Nesserlaan over een nieuwe invulling van het gebied. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een kleinschalige horecafunctie in combinatie met wonen. Zoals woon-werkateliers en bijvoorbeeld betaalbare woonruimte voor jonge starters en doorstromers op de woningmarkt.