AVA Kandidaten GR 2022

AVA presenteert 'diverse' kandidatenlijst en gaat voor zetelwinst

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 bekend gemaakt.

De kandidatenlijst werd afgelopen woensdag (unaniem) vastgesteld tijdens een ledenvergadering van de partij. Voorzitter en oprichter van AVA, Tim Lechner, feliciteerde namens bestuur en leden alle kandidaten. Lechner geeft daarbij aan - mede door de aanwezige expertise en diversiteit op de lijst - alle vertrouwen te hebben in een succesvolle campagne met zetelwinst tot gevolg.

De AVA-lijst telt momenteel tien kandidaten en bestaat uit zes mannen en vier vrouwen. De partij meldt dat de lijst voor eind januari 2022 nog wordt aangevuld ‘met een aantal zeer interessante lijstduwers’ en dat alle kandidaten een VOG-verklaring ondertekenen.

Top 10 Kandidatenlijst AVA GR2022

1. Michel Becker
michel_becker_ava.jpg
Mede-oprichter en huidig fractievoorzitter. De partij roemt zijn tomeloze inzet, dossierkennis en energie en noemt hem hét voorbeeld dat je in de lokale politiek echt van betekenis kunt zijn om doelstellingen te verwezenlijken. Becker is 40 jaar ondernemer en meer dan 30 jaar bestuurlijke actief bij onder andere Koninklijke Horeca Nederland, het Economisch platform KvK NH en Sporting Martinus.

2. Gonnie van Rietschoten
ava_Gonnie van Rietschoten_0.jpg
Momenteel verdienstelijk burgerlid van AVA in de commissie Ruimte-Wonen & Natuur. Als eigenaar van een rijwielzaak, pakt zij ook haar verantwoordelijkheid als bestuurslid bij de V.A.D. Vereniging Amstelveense Detaillisten. Onderscheid zich door haar inzet en betrokkenheid bij de verschillende dossiers, vooral op het gebied van betaalbaar wonen voor ouderen & jongeren in Amstelveen.

3. Peter Grifhorst
AVA foto3 Peter Grifhorst.jpg
Een echte teamplayer, heeft als “mensen-mens” zijn sporen verdient op maatschappelijk gebied, vooral als trainer-coach bij verschillende Amstelveense voetbalclubs. Heeft naast een groot netwerk een creatief organiserend vermogen en staat midden in de Amstelveense gemeenschap. Facilitair manager bij een mediabedrijf.

4. Kavita Laldjising
AVA foto 4 Kavita Laldjising.jpg
Met haar jeugdige uitstraling en enthousiasme een welkome aanvulling op de lijst. Brengt haar kennis in betreffende huurdersbelangen en is voor de jongeren aanspreekpunt voor AVA-NEXT (Jongerenplatform AVA). Heeft oog voor groen en tevens als vrijwilligster bestuurlijk actief bij Sporting Martinus. Is service-coördinator sociale woningbouw.

5. Ben Westendorp
AVA foto nr.5 Ben Westendorp.jpg
In bestuurlijk Amstelveen geen onbekende. Zeer gewaardeerd als fractiesecretaris en als burgerlid in de commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Een zeer gedreven politicus en een echte dossiertijger zonder franje, met duurzaamheid als specialisatie. Voormalig voorzitter bij Veilig Verkeer NL Amstelveen, nu als vrijwilliger redacteur bij MijnAmstelveen en procesmanager.

6. Ronald Bouwman
Foto AVA .6 Ronald Bouwman.jpg
Veel kennis van zaken op het gebied van onderwijs, jeugdhulpverlening en gedragsproblematiek. Brengt met zijn justitiële achtergrond veel expertise binnen betreffende veiligheid en ondermijning. AVA deelt zijn visie om van uit de overheid meer vraaggericht dan aanbodgericht te werken, meer in te spelen op wat jongeren nodig hebben en dit doeltreffender af te stemmen. Is schooldirecteur van een basisschool.

7. Ruscha de Jong-de Roos
ava ruscha_dejong.jpg
Actief in de Bewonerscommissie met grote aandacht voor achterstallig onderhoud bij sociale huurwoningen. Een warme authentieke persoonlijkheid die zich niet alleen in gaat zetten voor de woonzorg bij ouderen, maar ook bij AVA-PLUS (seniorenplatform), het aanspreekpunt is. In het dagelijks leven senior accountmanager.

8. Robert Logger
ava_robbert_logger.jpg
Als vrijwilliger betrokken bij verschillende participatieprojecten, zet zich bij Het Taalhuis in voor integratie nieuwe Nederlanders en expats, is actief bij reizigersbelang Rover en al jarenlang strijder voor het behoud van de Museumtram, wat gelukt is. Gaat zijn expertise inzetten op het gebied van verkeer en vervoer, integratie en planologie. Logger is ondernemer elektrotechniek.

9. Wil Seiffers-Nijhuis
Foto AVA nr.9 Wil Seiffers-Nijhuis.jpg
Een voor AVA een gewaardeerd en bekwaam burgerlid in de commissie Burger & Samenleving. Ook actief als vrijwilliger voor onder andere de seniorenorganisatie ANBO, waarbij zij vooral ouderen financieel adviseert op het fiscale vlak, tegenwoordig ook bij het aanvragen van een QR code. Wil is vrijwilliger ANBO belastingadvies & toeslagen

10. Robbert Seidemann
Foto AVA nr. 10 Robbert Seidemann.jpg
Als betrokken bewoner in het Oude Dorp betrokken geweest bij verschillende participatieprojecten. Daar is de ambitie gegroeid om zich samen met AVA in te zetten voor een inclusieve gemeenschap, met meer diversiteit, het vitaliseren van de stad en om onze jongeren te behouden, betaalbare starterswoningen. Is in het dagelijks leven Business & Channel Development Manager

Verkiezingsprogramma AVA

Het AVA verkiezingsprogramma wordt voor eind januari 2022 bekend gemaakt. De partij heeft daarin in ieder geval als belangrijkste speerpunten betaalbare starters & seniorenwoningen, verjonging en diversiteit.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:48

Flink aantal wegwerkzaamheden in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen worden deze weken diverse wegwerkzaamheden uitgevoerd, waardoor diverse omleidingen zijn ingesteld. Een overzicht.

Politiek gisteren 10:33

Actief voor Amstelveen verwacht steun van gemeente voor inwoners die niet meer rond kunnen komen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen wil dat de gemeente Amstelveen met een (financieel) hulppakket komt voor inwoners die door de energiecrisis, de sterke inflatie en de gestegen prijzen financieel echt niet meer rond kunnen komen. De partij vraagt aandacht voor minima, middenkomens en een volgens de partij grote groep 'werkenden armen', ofwel zzp’ers en mkb’ers die net buiten al bestaande ondersteunende maatregelen vallen. 

Algemeen 15 aug. 2022 15:13

Parkeerterrein bij Oude Dorp wordt gedeeltelijk blauwe zone

Amstelveen - De gemeente Amstelveen is voornemens een blauwe zone aan te leggen op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn bij het Oude Dorp. Gebleken is dat er overdag vaak onvoldoende parkeermogelijkheden zijn in de directe omgeving van de winkels, horeca en fysiotherapiepraktijk.

Amstelveen van voorheen 14 aug. 2022 20:51

Amstelveen van voorheen (312)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 312 een haast maagdelijk plaatje uit de wijk Keizer Karelpark, met de beroemde snackbar annex eetcafé De Vulkaan aan de Van der Hooplaan.