Lijsttrekker Michel Becker (r) neemt het verkiezingsprogramma in ontvangst uit handen van de programmacommissie (vlnr: Ben Westendorp (vz), Ronald Bouwman en Gonnie van Rietschoten) [Beeld: AVA, Amstelveenweb.com]

AVA presenteert kort & bondig verkiezingsprogramma: 'Horen, zien en doen'

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) heeft het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gepresenteerd. AVA heeft volgens eigen zeggen 'een compact programma samengesteld in de vorm van een bucketlist, waar de programmapunten van de partij kort en duidelijk zijn weergegeven.'

AVA meldt dat de punten in het verkiezingsprogramma 'later persoonlijk gelabeld gaan worden aan de verkozen raadsleden.' Volgens AVA kunnen inwoners op deze wijze de AVA-raadsleden straks aanspreken en de voortgang volgen. 

Kloof burgers & politiek

Actief voor Amstelveen profileert zich als een sociaal-liberale partij, die aangeeft midden in de Amstelveense samenleving te staan: 'Als lokale partij is het onze grootste uitdaging om de kloof tussen politiek en burgers te verkleinen,' staat te lezen in het voorwoord van het programma 2022-2026: 'Daarom zijn en blijven wij in gesprek met inwoners, oud en jong, met ondernemers en met maatschappelijke organisaties. Zo kunnen wij de dialoog aangaan en leren van elkaar. En ideeën en initiatieven vormgeven waardoor we inwoners meer betrekken bij gemeentelijke besluitvorming.'

Om Amstelveen leefbaar en aantrekkelijk te maken voor de huidige en toekomstige generatie zal Amstelveen zich volgens de partij 'verder moeten ontwikkelen tot een inclusieve gemeente met meer diversiteit op het gebied van organisatie en ontwikkeling'.

Tien pagina's

In het verkiezingsprogramma van tien pagina's passeren alle onderwerpen de revue. De partij vindt bijvoorbeeld dat Amstelveners voorrang moeten krijgen op de lokale woningmarkt en dat Amstelveen een actieve stad moet zijn voor jong en oud. Inwoners moeten in de ogen van AVA echt mee kunnen denken en doen en zouden meer invloed moeten kunnen uitoefenen op het gemeentebestuur. De partij wil een referendum-mogelijkheid invoeren.

Ook strijdt de partij voor veilige, leefbare en groene wijken en een goed ondernemersklimaat. Over de duurzaamheidsdoelen stelt de partij de ontwikkelingen positief kritisch te blijven volgen. Op onderwijs gebied vindt AVA onder andere dat Amstelveense leerlingen altijd een plek moeten kunnen krijgen bij een Amstelveense school.

Veiligheid

Bij het onderwerp veiligheid vindt AVA vooral ook de veiligheid 'achter de voordeur' van belang en streeft het nog altijd naar de heropening van het politiebureau in Amstelveen Zuid. Ook ziet de partij kansen voor een coffeeshop in Amstelveen, omdat gereguleerde verkoop volgens AVA criminaliteit kan terugdringen

De partij heeft verder oog voor zorg, cultuur en sport, maar ook voor het buitengebied van Amstelveen. AVA streeft naar een diverse en verdraagzame samenleving, met een humaan beleid voor asielzoekers. Ook een finaciële gezonde huishouding en regionale samenwerking met meer inspraak voor inwoners behoren tot de veertien hoofdpunten in het programma. Meer info over het partijprogramma op de website van AVA.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.