Lijsttrekker Michel Becker (r) neemt het verkiezingsprogramma in ontvangst uit handen van de programmacommissie (vlnr: Ben Westendorp (vz), Ronald Bouwman en Gonnie van Rietschoten) [Beeld: AVA, Amstelveenweb.com]

AVA presenteert kort & bondig verkiezingsprogramma: 'Horen, zien en doen'

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) heeft het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gepresenteerd. AVA heeft volgens eigen zeggen 'een compact programma samengesteld in de vorm van een bucketlist, waar de programmapunten van de partij kort en duidelijk zijn weergegeven.'

AVA meldt dat de punten in het verkiezingsprogramma 'later persoonlijk gelabeld gaan worden aan de verkozen raadsleden.' Volgens AVA kunnen inwoners op deze wijze de AVA-raadsleden straks aanspreken en de voortgang volgen. 

Kloof burgers & politiek

Actief voor Amstelveen profileert zich als een sociaal-liberale partij, die aangeeft midden in de Amstelveense samenleving te staan: 'Als lokale partij is het onze grootste uitdaging om de kloof tussen politiek en burgers te verkleinen,' staat te lezen in het voorwoord van het programma 2022-2026: 'Daarom zijn en blijven wij in gesprek met inwoners, oud en jong, met ondernemers en met maatschappelijke organisaties. Zo kunnen wij de dialoog aangaan en leren van elkaar. En ideeën en initiatieven vormgeven waardoor we inwoners meer betrekken bij gemeentelijke besluitvorming.'

Om Amstelveen leefbaar en aantrekkelijk te maken voor de huidige en toekomstige generatie zal Amstelveen zich volgens de partij 'verder moeten ontwikkelen tot een inclusieve gemeente met meer diversiteit op het gebied van organisatie en ontwikkeling'.

Tien pagina's

In het verkiezingsprogramma van tien pagina's passeren alle onderwerpen de revue. De partij vindt bijvoorbeeld dat Amstelveners voorrang moeten krijgen op de lokale woningmarkt en dat Amstelveen een actieve stad moet zijn voor jong en oud. Inwoners moeten in de ogen van AVA echt mee kunnen denken en doen en zouden meer invloed moeten kunnen uitoefenen op het gemeentebestuur. De partij wil een referendum-mogelijkheid invoeren.

Ook strijdt de partij voor veilige, leefbare en groene wijken en een goed ondernemersklimaat. Over de duurzaamheidsdoelen stelt de partij de ontwikkelingen positief kritisch te blijven volgen. Op onderwijs gebied vindt AVA onder andere dat Amstelveense leerlingen altijd een plek moeten kunnen krijgen bij een Amstelveense school.

Veiligheid

Bij het onderwerp veiligheid vindt AVA vooral ook de veiligheid 'achter de voordeur' van belang en streeft het nog altijd naar de heropening van het politiebureau in Amstelveen Zuid. Ook ziet de partij kansen voor een coffeeshop in Amstelveen, omdat gereguleerde verkoop volgens AVA criminaliteit kan terugdringen

De partij heeft verder oog voor zorg, cultuur en sport, maar ook voor het buitengebied van Amstelveen. AVA streeft naar een diverse en verdraagzame samenleving, met een humaan beleid voor asielzoekers. Ook een finaciële gezonde huishouding en regionale samenwerking met meer inspraak voor inwoners behoren tot de veertien hoofdpunten in het programma. Meer info over het partijprogramma op de website van AVA.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.