AVA stuurt aan op aftreden Halsema als voorzitter Veiligheidsregio

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is van mening dat Femke Halsema niet langer kan functioneren als voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, nadat zij geen maatregelen trof rond de massale anti-racsime demonstratie op de Dam in Amsterdam.                    

AVA stelt tegenstander te zijn van elke vorm van racisme en voorstander van vrijheid van demonstratie, maar is van mening dat Halsema als voorzitter van de Veiligheidsregio ongeloofwaardig is geworden door onverantwoordelijk te acteren.

De partij stelt dat de Amsterdamse politiek een oordeel moet vellen over haar functioneren als burgemeester in de hoofdstad, maar de Veiligheidsregio is ook een Amstelveense zaak.

Tjapko Poppens

De oppositiepartij is van mening dat Amstelveens burgemeester Tjapko Poppens (vice-voorzitter van de Veiligheidsregio) een vergadering moet belegggen met alle gemeenten die tot de regio behoren, om daarin aan te sturen op een 'wel gezaghebbende voorzitter'. 

Schriftelijke vragen

Dat heeft AVA verzocht in schriftelijke vragen aan het Amstelveense College van B en W. Eerder vandaag liet VVD-wethouder Raat, evenals zijn partijgenoot Kees Noomen, zich al uiterst kritisch uit over de rol van Halsema tijdens de demonstratie als vertegenwoordiger van de Veiligheidsregio. AVA doet daar een schepje bovenop.

Halsema wordt door AVA-fractievoorzitter Michel Becker verweten de goedwillende horeca in de regio in de kou te hebben gezet en hij stelt bovendien dat zorgverleners de demonstratie in de vorm zoals deze plaatsvond als een dolk in de rug hebben gevoeld.

Gezag verloren

De kleine lokale oppositiepartij (2 zetels) wil nu van burgemeester Poppens weten of hij ook vindt dat Halsema haar gezag heeft verloren en ongeloofwaardig is geworden. En of hij bereid is een vergadering te beleggen waarin wordt aangestuurd op het aanstellen van een gezaghebbende voorzitter van de Veiligheidsregio.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.