AVA: 'Tekort aan sociale woningen moet afgelopen zijn'

AVA: 'Tekort aan sociale woningen moet afgelopen zijn' Foto: AmstelveenZ

Amstelveen –De politieke partij AVA is er klaar mee: het volgens de partij toenemende tekort aan sociale woningen in Amstelveen. AVA heeft het College van B en W een serie schriftelijke vragen gesteld, want in de visie van AVA moet het tij drastisch worden gekeerd. 


- Lees verder onder deze advertentie -

‘Onze jeugd, starters, jonge gezinnen, inwoners met een minimum inkomen en een grote groep zzp-er’s vallen iedere keer buiten de boot. Het is voor deze groepen onmogelijk om in Amstelveen te wonen’, stelt Gonnie van Rietschoten van AVA (Actief voor Amstelveen) in een persbericht. ‘De voorraad neemt alleen maar af terwijl de vraag naar deze woningen onveranderd hoog blijft. Het moet afgelopen zijn’

Volgens AVA wordt de noodkreet voor betaalbare woningen steeds sterker. De bouwprojecten die op korte termijn worden gerealiseerd geven volgens AVA 'helaas geen rooskleurig beeld van de uitbreiding van de sociale woningvoorraad'.

Erfenis vorige college

Dat komt volgens AVA door een erfenis van het vorige college (VVD, D66, PvdA, bbA / red.), dat er voor zorgt dat de huidige gemeenteraad geen verandering kan aanbrengen op tal van bouwprojecten. 'De toekomstige bouwprojecten, goedgekeurd door de huidige gemeenteraad, geven wel mogelijkheden tot verandering voor nieuwe sociale huurwoningen. Echter lost het de huidige problematiek niet op’, stelt AVA.

Geen verdere daling

‘Actief voor Amstelveen vindt het een noodzaak dat de huidige voorraad van sociale huurwoningen niet verder daalt. Zolang er geen uitzicht is op nieuwbouw van deze woningvoorraad, zullen we het dus met de huidige voorraad moeten doen.’

Actief voor Amstelveen wil meer duidelijkheid en heeft schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Ellermeijer (VVD). 'Zo willen wij onder andere graag weten om hoeveel sociale huurwoningen het gaat in Amstelveen. Hoeveel eengezinswoningen blijven er over voor bijvoorbeeld jonge gezinnen, of blijven er alleen maar flatwoningen over voor deze gezinnen? Veel eengezinswoningen worden volgens AVA namelijk na vertrek van huurders, niet teruggebracht onder de sociale huurgrens. Dit zien wij vooral in de wijk Groenelaan en de wijk Keizer Karelpark-west'.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties