AmstelveenZ

AVA: 'Tekort aan sociale woningen moet afgelopen zijn'

Amstelveen –De politieke partij AVA is er klaar mee: het volgens de partij toenemende tekort aan sociale woningen in Amstelveen. AVA heeft het College van B en W een serie schriftelijke vragen gesteld, want in de visie van AVA moet het tij drastisch worden gekeerd. 

‘Onze jeugd, starters, jonge gezinnen, inwoners met een minimum inkomen en een grote groep zzp-er’s vallen iedere keer buiten de boot. Het is voor deze groepen onmogelijk om in Amstelveen te wonen’, stelt Gonnie van Rietschoten van AVA (Actief voor Amstelveen) in een persbericht. ‘De voorraad neemt alleen maar af terwijl de vraag naar deze woningen onveranderd hoog blijft. Het moet afgelopen zijn’

Volgens AVA wordt de noodkreet voor betaalbare woningen steeds sterker. De bouwprojecten die op korte termijn worden gerealiseerd geven volgens AVA 'helaas geen rooskleurig beeld van de uitbreiding van de sociale woningvoorraad'.

Erfenis vorige college

Dat komt volgens AVA door een erfenis van het vorige college (VVD, D66, PvdA, bbA / red.), dat er voor zorgt dat de huidige gemeenteraad geen verandering kan aanbrengen op tal van bouwprojecten. 'De toekomstige bouwprojecten, goedgekeurd door de huidige gemeenteraad, geven wel mogelijkheden tot verandering voor nieuwe sociale huurwoningen. Echter lost het de huidige problematiek niet op’, stelt AVA.

Geen verdere daling

‘Actief voor Amstelveen vindt het een noodzaak dat de huidige voorraad van sociale huurwoningen niet verder daalt. Zolang er geen uitzicht is op nieuwbouw van deze woningvoorraad, zullen we het dus met de huidige voorraad moeten doen.’

Actief voor Amstelveen wil meer duidelijkheid en heeft schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Ellermeijer (VVD). 'Zo willen wij onder andere graag weten om hoeveel sociale huurwoningen het gaat in Amstelveen. Hoeveel eengezinswoningen blijven er over voor bijvoorbeeld jonge gezinnen, of blijven er alleen maar flatwoningen over voor deze gezinnen? Veel eengezinswoningen worden volgens AVA namelijk na vertrek van huurders, niet teruggebracht onder de sociale huurgrens. Dit zien wij vooral in de wijk Groenelaan en de wijk Keizer Karelpark-west'.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.