Pixabay.com

AVA uit zorgen over toekomst Dierentehuis Amstelveen

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de toekomst van Dierentehuis Amstelveen, dat tijdelijk de deuren heeft moeten sluiten in verband met een tekort aan personeel in combinatie met de corona-crisis.

‘Voor AVA is het onduidelijk wat er met het Dierentehuis in de toekomst gebeurt. Het Dierentehuis Amstelveen heeft een belangrijke functie als asiel en als pension dagopvang en valt onder Regio Noord West’, stelt AVAraadslid Jacqueline Höcker, die het College van B en W in een serie schriftelijke vragen om opheldering vraagt over de situatie rond het Dierentehuis.

Het Dierentehuis meldde in april dat de Dierenbescherming door een combinatie van factoren moest besluiten dat het niet langer verantwoord is om Dierentehuis Amstelveen nog langer open te houden (zie hier). Door het wegvallen van essentiële stafleden ontstond een tekort aan personeel, dat in de coronacrisis onmogelijk op korte termijn was aan te trekken en goed in te werken zeker met inachtneming van de geldende gezondheidsmaartregelen. Per 1 mei stopte de opvang, pension en dagopvang: die is verplaatst naar Purmerend.

Onzekere tijd
AVA: 'Juist in deze coronacrisis worden dieren vanuit het asiel opgehaald, maar het gevaar dreigt dat bij het normaliseren na de coronacrisis de dieren weer worden afgestaan. In de zomer worden weer regelmatig dieren achtergelaten en is er voor deze groepen dieren een onzekere tijd’, stelt AVA. De partij vindt dat een stad als Amstelveen het niet zonder Dierentehuis kan stellen.

Vragen aan College van B en W
AVA stelde de volgende vragen aan het College van B en W:

1. Is het college eens met de noodzaak van een dierentehuis in Amstelveen en vind het college dat juist ook in deze crisistijd er voldoende en adequate zorg en opvang moet zijn?

2. Kan het college ons precies vertellen wat er speelt en wat het beleid is van dierentehuis Regio Nood West?

3. Weet het college dat de pension-dagopvang van huisdieren voor veel eigenaren van huisdieren enorm belangrijk is?

4. Zijn er mogelijkheden voor het college het dierentehuis te ondersteunen, hetzij geldelijk hetzij anders?

5. Heeft het college de bereidheid te onderzoeken of er op een andere manier tegemoet kan worden gekomen om een dierentehuis te realiseren?

6. Behalve de sluiting van het dierentehuis heeft het verplaatsen van dieren naar Purmerend en Haarlemmermeer invloed op het welzijn van de dieren die al in het dierentehuis aanwezig waren. Heeft het college inzicht in het aantal dieren dat verplaatst is?

7. Heeft de opvang in Purmerend en Haarlemmermeer genoeg accommodatie om de dieren een goede en veilige plek te bieden? 

8. De huidige locatie van het Dierentehuis voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen en er is te weinig ruimte, welke mogelijkheden ziet Regio Noord West en het college voor een kwalitatief goede locatie voor een Dierentehuis in Amstelveen?

9. Hebben het college en Regio Noord West al concrete plannen?


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen vandaag 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:03

Bussluis bij Urbanuskerk: doorgaand autoverkeer uit Bovenkerk geweerd

Amstelveen – Gemeente Amstelveen is voornemens een bussluis aan te leggen ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk, om doorgaand autoverkeer te weren op de route Noorddammerlaan/Legmeerdijk. Om sluipverkeer door Bovenkerk te voorkomen ligt er bovendien een plan klaar om eenrichtingsverkeer in diverse Bovenkerkse straten door te voeren.