Pixabay.com

AVA uit zorgen over toekomst Dierentehuis Amstelveen

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de toekomst van Dierentehuis Amstelveen, dat tijdelijk de deuren heeft moeten sluiten in verband met een tekort aan personeel in combinatie met de corona-crisis.

‘Voor AVA is het onduidelijk wat er met het Dierentehuis in de toekomst gebeurt. Het Dierentehuis Amstelveen heeft een belangrijke functie als asiel en als pension dagopvang en valt onder Regio Noord West’, stelt AVAraadslid Jacqueline Höcker, die het College van B en W in een serie schriftelijke vragen om opheldering vraagt over de situatie rond het Dierentehuis.

Het Dierentehuis meldde in april dat de Dierenbescherming door een combinatie van factoren moest besluiten dat het niet langer verantwoord is om Dierentehuis Amstelveen nog langer open te houden (zie hier). Door het wegvallen van essentiële stafleden ontstond een tekort aan personeel, dat in de coronacrisis onmogelijk op korte termijn was aan te trekken en goed in te werken zeker met inachtneming van de geldende gezondheidsmaartregelen. Per 1 mei stopte de opvang, pension en dagopvang: die is verplaatst naar Purmerend.

Onzekere tijd
AVA: 'Juist in deze coronacrisis worden dieren vanuit het asiel opgehaald, maar het gevaar dreigt dat bij het normaliseren na de coronacrisis de dieren weer worden afgestaan. In de zomer worden weer regelmatig dieren achtergelaten en is er voor deze groepen dieren een onzekere tijd’, stelt AVA. De partij vindt dat een stad als Amstelveen het niet zonder Dierentehuis kan stellen.

Vragen aan College van B en W
AVA stelde de volgende vragen aan het College van B en W:

1. Is het college eens met de noodzaak van een dierentehuis in Amstelveen en vind het college dat juist ook in deze crisistijd er voldoende en adequate zorg en opvang moet zijn?

2. Kan het college ons precies vertellen wat er speelt en wat het beleid is van dierentehuis Regio Nood West?

3. Weet het college dat de pension-dagopvang van huisdieren voor veel eigenaren van huisdieren enorm belangrijk is?

4. Zijn er mogelijkheden voor het college het dierentehuis te ondersteunen, hetzij geldelijk hetzij anders?

5. Heeft het college de bereidheid te onderzoeken of er op een andere manier tegemoet kan worden gekomen om een dierentehuis te realiseren?

6. Behalve de sluiting van het dierentehuis heeft het verplaatsen van dieren naar Purmerend en Haarlemmermeer invloed op het welzijn van de dieren die al in het dierentehuis aanwezig waren. Heeft het college inzicht in het aantal dieren dat verplaatst is?

7. Heeft de opvang in Purmerend en Haarlemmermeer genoeg accommodatie om de dieren een goede en veilige plek te bieden? 

8. De huidige locatie van het Dierentehuis voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen en er is te weinig ruimte, welke mogelijkheden ziet Regio Noord West en het college voor een kwalitatief goede locatie voor een Dierentehuis in Amstelveen?

9. Hebben het college en Regio Noord West al concrete plannen?


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.