Pixabay.com

AVA uit zorgen over toekomst Dierentehuis Amstelveen

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de toekomst van Dierentehuis Amstelveen, dat tijdelijk de deuren heeft moeten sluiten in verband met een tekort aan personeel in combinatie met de corona-crisis.

‘Voor AVA is het onduidelijk wat er met het Dierentehuis in de toekomst gebeurt. Het Dierentehuis Amstelveen heeft een belangrijke functie als asiel en als pension dagopvang en valt onder Regio Noord West’, stelt AVAraadslid Jacqueline Höcker, die het College van B en W in een serie schriftelijke vragen om opheldering vraagt over de situatie rond het Dierentehuis.

Het Dierentehuis meldde in april dat de Dierenbescherming door een combinatie van factoren moest besluiten dat het niet langer verantwoord is om Dierentehuis Amstelveen nog langer open te houden (zie hier). Door het wegvallen van essentiële stafleden ontstond een tekort aan personeel, dat in de coronacrisis onmogelijk op korte termijn was aan te trekken en goed in te werken zeker met inachtneming van de geldende gezondheidsmaartregelen. Per 1 mei stopte de opvang, pension en dagopvang: die is verplaatst naar Purmerend.

Onzekere tijd
AVA: 'Juist in deze coronacrisis worden dieren vanuit het asiel opgehaald, maar het gevaar dreigt dat bij het normaliseren na de coronacrisis de dieren weer worden afgestaan. In de zomer worden weer regelmatig dieren achtergelaten en is er voor deze groepen dieren een onzekere tijd’, stelt AVA. De partij vindt dat een stad als Amstelveen het niet zonder Dierentehuis kan stellen.

Vragen aan College van B en W
AVA stelde de volgende vragen aan het College van B en W:

1. Is het college eens met de noodzaak van een dierentehuis in Amstelveen en vind het college dat juist ook in deze crisistijd er voldoende en adequate zorg en opvang moet zijn?

2. Kan het college ons precies vertellen wat er speelt en wat het beleid is van dierentehuis Regio Nood West?

3. Weet het college dat de pension-dagopvang van huisdieren voor veel eigenaren van huisdieren enorm belangrijk is?

4. Zijn er mogelijkheden voor het college het dierentehuis te ondersteunen, hetzij geldelijk hetzij anders?

5. Heeft het college de bereidheid te onderzoeken of er op een andere manier tegemoet kan worden gekomen om een dierentehuis te realiseren?

6. Behalve de sluiting van het dierentehuis heeft het verplaatsen van dieren naar Purmerend en Haarlemmermeer invloed op het welzijn van de dieren die al in het dierentehuis aanwezig waren. Heeft het college inzicht in het aantal dieren dat verplaatst is?

7. Heeft de opvang in Purmerend en Haarlemmermeer genoeg accommodatie om de dieren een goede en veilige plek te bieden? 

8. De huidige locatie van het Dierentehuis voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen en er is te weinig ruimte, welke mogelijkheden ziet Regio Noord West en het college voor een kwalitatief goede locatie voor een Dierentehuis in Amstelveen?

9. Hebben het college en Regio Noord West al concrete plannen?


Meer nieuws

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.