Kees Noomen (VVD), Jacqueline Höcker (AVA), Anne-Mieke van der Vet (D66) bij Dierentehuis Amstelveen

AVA, VVD en D66 willen goede dierenopvang in Amstelveen

Amstelveen - Op initiatief van AVA-raadslid Jacqueline Höcker, VVD-raadslid Kees Noomen en D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet is in de gemeenteraad een motie voor een goede dierenopvang in Amstelveen unaniem aangenomen.

Het momenteel gesloten Amstelveense Dierentehuis, dat valt onder Dierenbescherming Regio Noord West kampte al langer met ruimtegebrek en tekort aan gediplomeerd personeel.

Dierenambulance en Dierentehuis

Daarbij komt dat de samenwerking tussen de Dierenambulance en het Dierentehuis al jaren stroef ging. De overeenkomst tussen hen is recent verbroken. Dieren worden nu opgevangen in Purmerend en Haarlemmermeer. De partijen maken zich zorgen over het gemis van een goede noodzakelijke dierenopvang/pension. Zeker met de komende zomerperiode in aantocht, waar altijd weer dieren aan hun lot worden overgelaten, zal het gemis sterk worden gevoeld.

Sluitende samenwerking

De partijen willen een sluitende samenwerking tussen diverse dierenorganisaties in Amstelveen, zo melden zij in een gezamenlijk persbericht. Jacqueline Höcker (AVA): 'Het is nu van groot belang dat gekeken gaat worden naar een integrale samenwerking tussen dierenartsen, dierenopvang en de dierenambulance. Dierenwelzijn gaat ons erg aan het hart'

Anne-Mieke van der Vet (D66): 'Wij willen in voorbereiding van de Nota Dierenwelzijnsbeleid, die in het najaar behandeld wordt, nu al actie ondernemen omdat de zomerperiode aanbreekt'. Kees Noomen (VVD): 'Het is belangrijk dat er een link op de website van de gemeente Amstelveen komt waar men, in geval van dierennood, terecht kan en niet ver hoeft te reizen om geholpen te worden, zodat men weet waar men naar toe kan gaan.'

Diploma Besluit Houder van Dieren

Ook particuliere initiatiefnemers met een Diploma Besluit Houder van Dieren worden uitgenodigd in gesprek te gaan met de Gemeente Amstelveen, indien men een kennel, asiel en/of pension wil starten. De partijen zoeken naar een zo goed mogelijke opvang voor dieren.


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:13

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.