AmstelveenZ

AVA wil politiebureau Amstelveen Zuid nieuw leven inblazen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil het in 2015 gesloten politiebureau in Amstelveen Zuid nieuw leven inblazen. De partij ziet mogelijkheden het gebouw te gebruiken als Veiligheidscentrum.

AVA zal daartoe komende woensdag, tijdens de gemeenteraadsvergadering, een motie indienen getiteld 'Veiligheidscentrum Amstelveen-Amstelland'. 

Tegendeel

Volgens AVA werd bij de sluiting van het politiebureau aan Zetterij 6, enkele jaren terug, aangegeven dat het politiebureau in gebruik zou blijven en dat een aantal teams dat zich richt op de bestrijding van inbraken, vanuit deze locatie zou gaan werken. 'Het tegendeel is waar, aangezien het voormalige politiebureau al geruime tijd is gesloten', meldt de partij.

Aannemelijk

Het politiegebouw in Zuid omvat volgens AVA ondermeer kantoorruimten, een cellencomplex en een schietbaan van ongeveer 1500 m2. 'Er is geen nadere informatie of alle ruimte door de politie op dit moment wordt gebruikt. Het is aannemelijk dat dit niet het geval is, meldt AVA.

Nieuwe impuls

De partij vindt dat gebouw uitermate geschikt is om een nieuwe impuls te geven aan vergroting van het veiligheidsgevoel van inwoners, instellingen en organisaties in Amstelveen en is van mening dat het gebouw (deels) gebruikt kan worden als een Veiligheidscentrum waar (publieke en private) partijen bijeen gebracht kunnen worden die met veiligheid in het algemeen en  Amstelveen in het bijzonder te maken hebben.

Invulling

Het gebouw kan volgens AVA mogelijk dienen als verzamelplek voor  BOA’s of plaats bieden aan het anti-inbrakenteam. Ook ziet de partij mogelijkheden om het gebouw open te stellen voor spreekuur met wijkagenten of om er een extra aangifteloket te openen.

Andere opties die volgens AVA onderzocht moeten worden zijn het inpassen van lesruimte voor de politieschool of voor beveiligheidsopleidingen. Voor private bedrijven die raakvlakken met veiligheid en/of bewaking hebben zouden eveneens ruimtes te huur kunnen worden aangeboden. Eventueel ziet AVA zelfs mogelijkheden voor de tijdelijk opvang van verwarde personen in het gebouw.

Onderzoek

AVA hoopt dat de raad besluit een onderzoek te doen naar de leegstand van het voormalige politiebureau. Bij dit onderzoek dient volgens AVA gekeken te worden naar een toekomstperspectief in relatie tot de door AVA genoemde gebruiksmogelijkheden. Daarbij dient zowel een scenario van huur en verhuur te worden uitgewerkt alsmede het scenario van koop van het gebouw door de gemeente.

AVA geeft aan de motie namens de fracties van VVD, CDA en D66 in te dienen, hetgeen getalsmatig een raadsmeerderheid is. Daardoor heeft de motie een goede kans van slagen.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.