AVA wil raadsonderzoek naar ICT-drama Amstelveen

Amstelveen - De politieke partij AVA (Actief voor Amstelveen) wil dat er een raadsonderzoek komt naar de grote ICT-problematiek bij gemeente Amstelveen.

AVA, dat met twee zetels nieuwkomer is in de gemeenteraad van Amstelveen en deel uitmaakt van de oppositie, vindt het 'werkelijk ongelofelijk dat de noodzaak van vervanging van de diverse servers en systemen niet eerder is opgemerkt en gemeld.'

Verouderd

Amstelveen heeft met spoed 2,8 miljoen euro nodig omdat deze zomer alle systemen dreigen uit te vallen door verouderde hard- en software, zo werd recent duidelijk (klik hier).

Verbijsterd

'AVA is verbijsterd dat er plots 2.8 miljoen euro nodig is voor ICT op het gemeentehuis terwijl het toekomstige college deze week nog meldt dat er de komende jaren miljoenen moet worden bezuinigd. Wij zijn dan ook groot voorstander van een raadsonderzoek.'

Zwaar middel

De partij noemt het een zwaar middel, maar stelt dat het om miljoenen euro’s gaat en dat een grondig onderzoek wellicht kan voorkomen dat dit soort situaties in de toekomst vaker plaatsvinden. De gemeentelijke ICT viel onder de in maart opgestapte PvdA-wethouder Jeroen Brandes.

16 mei

(Demissionair) wethouder Maaike Veeningen (D66) neemt de portefeuille van Brandes tijdelijk waar. 16 mei 2018 wordt het voorstel voor de ICT-investering van 2,8 miljoen in de gemeenteraad behandeld. Tegen die tijd zal een nieuw college bestaande uit VVD, D66 en bbA de dienst uitmaken. 


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.