Pixabay.com

AVA wil voor ieder Amstelveens kind een veilige fiets

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) wil dat gemeente Amstelveen in navolging van andere gemeenten het ANWB kinderfietsplan gaat omarmen. Volgens de lokale politieke partij is de aanschaf van een veilige fiets voor veel Amstelveense ouders een dure, soms onmogelijke uitgave en neemt het aantal leerlingen op lagere scholen dat geen fiets heeft toe.

Via het ANWB Kinderfietsenplan worden oudere fietsen ingezameld en deze worden weer opgeknapt om ze vervolgens te geven aan kinderen van wie de financiële situatie thuis geen ruimte biedt om een goede fiets te kunnen aanschaffen.

Het opknappen van deze fietsen ligt tussen de € 75 en € 100 per fiets, zo meldt AVA in een persbericht. Voor dit bedrag kunnen kinderen die er een nodig hebben dus een veilige fiets bemachtigen waarmee ze voor de dag kunnen komen.

AVA hoopt dat de gemeente bereid is al dit jaar met behulp van het ANWB Kinderfietsplan en lokale  maatschappelijke organisaties te starten met het opknappen en uitdelen van circa 50 fietsen, voor ouders/verzorgers die daar geen budget voor hebben. Ook om hen veilig te leren fietsen: volgens AVA is dat voor veel kinderen een probleem en wordt daardoor ook deelname aan het Verkeersexamen bemoeilijkt.

Actief voor Amstelveen zal de gemeenteraad in de komende raadsvergadering vragen om 5000 euro uit te trekken voor deelname aan het ANWB Kinderfietsenplan.


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.