Pixabay.com

AVA wil voor ieder Amstelveens kind een veilige fiets

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) wil dat gemeente Amstelveen in navolging van andere gemeenten het ANWB kinderfietsplan gaat omarmen. Volgens de lokale politieke partij is de aanschaf van een veilige fiets voor veel Amstelveense ouders een dure, soms onmogelijke uitgave en neemt het aantal leerlingen op lagere scholen dat geen fiets heeft toe.

Via het ANWB Kinderfietsenplan worden oudere fietsen ingezameld en deze worden weer opgeknapt om ze vervolgens te geven aan kinderen van wie de financiële situatie thuis geen ruimte biedt om een goede fiets te kunnen aanschaffen.

Het opknappen van deze fietsen ligt tussen de € 75 en € 100 per fiets, zo meldt AVA in een persbericht. Voor dit bedrag kunnen kinderen die er een nodig hebben dus een veilige fiets bemachtigen waarmee ze voor de dag kunnen komen.

AVA hoopt dat de gemeente bereid is al dit jaar met behulp van het ANWB Kinderfietsplan en lokale  maatschappelijke organisaties te starten met het opknappen en uitdelen van circa 50 fietsen, voor ouders/verzorgers die daar geen budget voor hebben. Ook om hen veilig te leren fietsen: volgens AVA is dat voor veel kinderen een probleem en wordt daardoor ook deelname aan het Verkeersexamen bemoeilijkt.

Actief voor Amstelveen zal de gemeenteraad in de komende raadsvergadering vragen om 5000 euro uit te trekken voor deelname aan het ANWB Kinderfietsenplan.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 22 mrt. 2023 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.