Michel Becker (Actief voor Amstelveen)

AVA zag vertrek raadslid Jacqueline Höcker niet aankomen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) geeft aan overrompeld te zijn door de bekendmaking van raadslid Jacqueline Höcker dat ze uit de AVA-fractie is gestapt.

‘Bestuur en fractie van AVA voelen zich overrompeld door deze stap en keuren deze gang van zaken af’, meldt de partij in een persbericht, enkele uren nadat Höcker in een persbericht wereldkundig maakte dat ze zich niet meer kan vinden in de koers van de partij en dat ze nog weinig mogelijkheden zag om haar achterban via AVA te vertegenwoordigen.

Harde keuze

AVA, dat als nieuwe lokale partij 2 zetels behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, geeft aan dat binnen elke politieke partij met enige regelmaat verschillen van inzicht kunnen ontstaan. ‘Dat is nu eenmaal onderdeel van het democratisch politieke proces. Maar in goede onderlinge communicatie moet het mogelijk zijn verschillen te overbruggen. Jammer dat mevrouw Höcker niet gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden om tot oplossing van meningsverschillen te komen en dat zij deze harde en onherroepelijke keuze heeft gemaakt.' Höcker gaf in het door haar woensdagmiddag uitgegeven persbericht aan dat ze als zelfstandig raadslid doorgaat.

Vertrouwen in AVA-fractie

Het bestuur van AVA geeft aan alle vertrouwen in de huidige (resterende) fractie te hebben. Raadslid Michel Becker en de burgerleden Gonnie van Rietschoten, Wil Seiffers en Ben Westendorp geven aan zich onvermoeibaar te blijven inspannen om de inwoners, instellingen en bedrijven in Amstelveen van dienst te zijn met het achterliggende motto 'Horen, Zien en Doen!', zoals de slogan van de partij luidt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 22:00

Amstelveen by night (82)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl iedere avond een avondfoto uit Amstelveen. Op de 82e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van (een deel) van het kunstwerk van Karel Appel dat voor het Cobra Museum op het Sandbergplein staat.

Politiek gisteren 17:34

AVA breekt lans voor huurders Amstelveense 'schimmelwoningen'

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) doet haar naam eer aan en is met woningcorporatie Eigen Haard in gesprek gegaan om schimmel- en vochtproblematieken in Amstelveense huurwoningen aan te pakken. Dit nadat de partij diverse misstanden aan de kaak stelde en huurders bijstond die al jaren door vocht en/of schimmel met een ongezond leefklimaat in hun huurwoning te maken hadden.

112 gisteren 11:31

Man beledigt politie en rent weg, maar wordt buiten adem opgepakt in winkelcentrum

Amstelveen/Uithoorn - Een onopvallende eenheid van de Amstelveense politie heeft gisteren een man opgepakt in Uithoorn die de politie beledigingen had toegeroepen en zijn middelvingers had opgestoken. De man ontkwam  aanvankelijk te voet aan de politie, maar viel even later op doordat hij hevig hijgend naast een plas braaksel in een winkelcentrum werd gesignaleerd.