Michel Becker (Actief voor Amstelveen)

AVA zag vertrek raadslid Jacqueline Höcker niet aankomen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) geeft aan overrompeld te zijn door de bekendmaking van raadslid Jacqueline Höcker dat ze uit de AVA-fractie is gestapt.

‘Bestuur en fractie van AVA voelen zich overrompeld door deze stap en keuren deze gang van zaken af’, meldt de partij in een persbericht, enkele uren nadat Höcker in een persbericht wereldkundig maakte dat ze zich niet meer kan vinden in de koers van de partij en dat ze nog weinig mogelijkheden zag om haar achterban via AVA te vertegenwoordigen.

Harde keuze

AVA, dat als nieuwe lokale partij 2 zetels behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, geeft aan dat binnen elke politieke partij met enige regelmaat verschillen van inzicht kunnen ontstaan. ‘Dat is nu eenmaal onderdeel van het democratisch politieke proces. Maar in goede onderlinge communicatie moet het mogelijk zijn verschillen te overbruggen. Jammer dat mevrouw Höcker niet gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden om tot oplossing van meningsverschillen te komen en dat zij deze harde en onherroepelijke keuze heeft gemaakt.' Höcker gaf in het door haar woensdagmiddag uitgegeven persbericht aan dat ze als zelfstandig raadslid doorgaat.

Vertrouwen in AVA-fractie

Het bestuur van AVA geeft aan alle vertrouwen in de huidige (resterende) fractie te hebben. Raadslid Michel Becker en de burgerleden Gonnie van Rietschoten, Wil Seiffers en Ben Westendorp geven aan zich onvermoeibaar te blijven inspannen om de inwoners, instellingen en bedrijven in Amstelveen van dienst te zijn met het achterliggende motto 'Horen, Zien en Doen!', zoals de slogan van de partij luidt.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.