Michel Becker (Actief voor Amstelveen)

AVA zag vertrek raadslid Jacqueline Höcker niet aankomen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) geeft aan overrompeld te zijn door de bekendmaking van raadslid Jacqueline Höcker dat ze uit de AVA-fractie is gestapt.

‘Bestuur en fractie van AVA voelen zich overrompeld door deze stap en keuren deze gang van zaken af’, meldt de partij in een persbericht, enkele uren nadat Höcker in een persbericht wereldkundig maakte dat ze zich niet meer kan vinden in de koers van de partij en dat ze nog weinig mogelijkheden zag om haar achterban via AVA te vertegenwoordigen.

Harde keuze

AVA, dat als nieuwe lokale partij 2 zetels behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, geeft aan dat binnen elke politieke partij met enige regelmaat verschillen van inzicht kunnen ontstaan. ‘Dat is nu eenmaal onderdeel van het democratisch politieke proces. Maar in goede onderlinge communicatie moet het mogelijk zijn verschillen te overbruggen. Jammer dat mevrouw Höcker niet gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden om tot oplossing van meningsverschillen te komen en dat zij deze harde en onherroepelijke keuze heeft gemaakt.' Höcker gaf in het door haar woensdagmiddag uitgegeven persbericht aan dat ze als zelfstandig raadslid doorgaat.

Vertrouwen in AVA-fractie

Het bestuur van AVA geeft aan alle vertrouwen in de huidige (resterende) fractie te hebben. Raadslid Michel Becker en de burgerleden Gonnie van Rietschoten, Wil Seiffers en Ben Westendorp geven aan zich onvermoeibaar te blijven inspannen om de inwoners, instellingen en bedrijven in Amstelveen van dienst te zijn met het achterliggende motto 'Horen, Zien en Doen!', zoals de slogan van de partij luidt.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.