Pixabay.com

AVA ziet ruimte voor 'tiny houses' en containerwoningen in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) pleit al sinds de oprichting van de partij voor de bouw van betaalbare starters- en seniorenwoning in Amstelveen en ziet mogelijkheden voor het plaatsen van zogenoemde tiny houses en container-woningen om aan de eerste behoefte te voorzien.

Zeker nu de stikstofdiscussie speelt en het mogen bouwen van woningen niet vanzelfsprekend is, ziet AVA kansen voor het plaatsen van dergelijke kleine woningen. 'Dit is nu al toepasbaar op locaties in Amstelveen', vindt AVA.

Betaalbare woningen

Om aan de schreeuwende behoefte van betaalbare starters en seniorenwoningen te voldoen pleit AVA vanavond in de gemeenteraad opnieuw voor betaalbare woningen, maar als kleine oppositiepartij (2 zetels) is het nog niet gelukt een lans te breken: het college van VVD, D66 en PvdA zet namelijk voornamelijk in op bouw van middeldure woningen.

Bouwen op eigen grond

Volgens AVA is het van het grootste belang dat er  op bouwgrond in bezit van de gemeente Amstelveen betaalbare woningen gebouwd gaan worden voor starters en senioren. ‘Met eigen grond in bezit, bijvoorbeeld nu aan de orde bij bouwproject Landtong, heeft de gemeente de mogelijkheid zelf het woonaanbod te bepalen. Tot onze teleurstelling blijkt dat hier alleen middelduurhuur en middelduurkoop woningen gerealiseerd gaan worden.'

Breder aanbod

'Wij pleiten echt voor een breder aanbod en willen middels een motie steun vragen om op eigen grond van de gemeente minimaal 50% betaalbare starters & seniorenwoningen of sociale huurwoningen en 50 % middelduurhuur en middelduurkoop woningen te bouwen’ meldt de partij.

De gemeenteraadsvergadering begint woensdagavond om 20.00 uur in het raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel 1.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws