Amsterdamse Bos

Avond4daagse in Amstelveen gaat niet door

AMSTELVEEN – De eerste etappe van de Avond4daagse Amstelveen gaat vanavond niet door. Dit heeft te maken met de slechte weersomstandigheden. 

Volgens de planning moest de Avond4daagse vandaag om 17.45 van start gaan vanaf de Atletiek Vereniging Startbaan. Er stonden routes van vijf, tien en vijftien kilometer op het programma. Het eindpunt was ook bij de aan Startbaan gelegen atletiekvereniging.

Scherp

Eerder leek de Avond4daagse gewoon door te gaan. “Maar we houden het weer via het KNMI scherp in de gaten”, zei Wil Koot van de Stichting Avond4daagse Amstelveen rond 12.30 uur. “Op dit moment ziet het er naar uit dat het alleen gaat regenen en dat het onweer in het zuiden van het land blijft. Een beetje regen is niet erg.”

Maar de weerssituatie is inmiddels veranderd. In Noord-Holland is code geel opgeschaald naar code oranje. In verband met een duidelijke dreiging voor onweer heeft de organisatie ingegrepen.

Risico

"Het risico is te groot", zegt Koot. "In verband met de veiligheid hebben we de eerste etappe afgelast. Daarom beginnen we nu morgenavond met de avond4daagse."

Het aflassen van de eerste etappe van de avond4daagse heeft geen invloed op de medailles. "Die delen we vrijdagavond gewoon uit", zegt Koot. "We gaan er nu echt geen hoekje van afknippen of zo."


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.