Avond4daagse in Amstelveen gaat niet door

Avond4daagse in Amstelveen gaat niet door Foto: Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – De eerste etappe van de Avond4daagse Amstelveen gaat vanavond niet door. Dit heeft te maken met de slechte weersomstandigheden. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Volgens de planning moest de Avond4daagse vandaag om 17.45 van start gaan vanaf de Atletiek Vereniging Startbaan. Er stonden routes van vijf, tien en vijftien kilometer op het programma. Het eindpunt was ook bij de aan Startbaan gelegen atletiekvereniging.

Scherp

Eerder leek de Avond4daagse gewoon door te gaan. “Maar we houden het weer via het KNMI scherp in de gaten”, zei Wil Koot van de Stichting Avond4daagse Amstelveen rond 12.30 uur. “Op dit moment ziet het er naar uit dat het alleen gaat regenen en dat het onweer in het zuiden van het land blijft. Een beetje regen is niet erg.”

Maar de weerssituatie is inmiddels veranderd. In Noord-Holland is code geel opgeschaald naar code oranje. In verband met een duidelijke dreiging voor onweer heeft de organisatie ingegrepen.

Risico

"Het risico is te groot", zegt Koot. "In verband met de veiligheid hebben we de eerste etappe afgelast. Daarom beginnen we nu morgenavond met de avond4daagse."

Het aflassen van de eerste etappe van de avond4daagse heeft geen invloed op de medailles. "Die delen we vrijdagavond gewoon uit", zegt Koot. "We gaan er nu echt geen hoekje van afknippen of zo."

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties