Amsterdamse Bos

Avond4daagse in Amstelveen gaat niet door

AMSTELVEEN – De eerste etappe van de Avond4daagse Amstelveen gaat vanavond niet door. Dit heeft te maken met de slechte weersomstandigheden. 

Volgens de planning moest de Avond4daagse vandaag om 17.45 van start gaan vanaf de Atletiek Vereniging Startbaan. Er stonden routes van vijf, tien en vijftien kilometer op het programma. Het eindpunt was ook bij de aan Startbaan gelegen atletiekvereniging.

Scherp

Eerder leek de Avond4daagse gewoon door te gaan. “Maar we houden het weer via het KNMI scherp in de gaten”, zei Wil Koot van de Stichting Avond4daagse Amstelveen rond 12.30 uur. “Op dit moment ziet het er naar uit dat het alleen gaat regenen en dat het onweer in het zuiden van het land blijft. Een beetje regen is niet erg.”

Maar de weerssituatie is inmiddels veranderd. In Noord-Holland is code geel opgeschaald naar code oranje. In verband met een duidelijke dreiging voor onweer heeft de organisatie ingegrepen.

Risico

"Het risico is te groot", zegt Koot. "In verband met de veiligheid hebben we de eerste etappe afgelast. Daarom beginnen we nu morgenavond met de avond4daagse."

Het aflassen van de eerste etappe van de avond4daagse heeft geen invloed op de medailles. "Die delen we vrijdagavond gewoon uit", zegt Koot. "We gaan er nu echt geen hoekje van afknippen of zo."


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.