Der Bogen, Stadstuinen. [AmstelveenZ]

Amstelveen by night (1)

Amstelveen - Nu de avondklokperiode is ingegaan deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. In deze eerste aflevering: het kunstwerk dat niet meer zo prominent aanwezig is in het centrum van Amstelveen, maar dat natuurlijk nog steeds in Amstelveen staat: dat we het niet vergeten :-) Der Bogen in de Stadstuinen.

Het kunstwerk van Armando kent een turbulente Amstelveense geschiedenis: het gevaarte werd in de zomer van 2015 op het Stadsplein geplaatst waar het volgens het toenmalige gemeentebestuur moest fungeren als Toegangsport van Amstelveen.

Het kunstwerk kon maar weinig Amstelveners bekoren en een groot deel van de bevolking zag er iets heel anders in dan een toegangspoort. Het kunstwerk kreeg diverse bijnamen waarvan De Drol de bekendste is. In 2017 werd het kunstwerk zelfs verkozen tot het lelijkste kunstwerk van Nederland.

Na een 1 april-grap in 2018, dat het kunstwerk zou verhuizen, kwam het gemeentebestuur in 2019 met het nieuws dat ze daadwerkelijk van het kunstwerk op het Stadsplein afwilden: een verplaatsing werd voorbereid (inwoners mochten stemmen uit diverse locaties waar ze het kunstwerk terug wilden zien) en in 2020 kreeg Der Bogen een nieuwe plek in de Stadstuinen waar het nu enigszins verscholen staat te pronken.

Amstelveen by night

#amstelveenbynight Ook een avondfoto van Amstelveen in je archief die je graag wilt delen? Stuur 'm gerust in via onze Instagram-pagina @Amstelveenz of mail 'm maar actie@mstelveenz.nl o.v.v. amstelveenbynight NB: Deze foto is niet gedurende de avondklokbeperking genomen; het betreft een foto die voorafgaand daaraan is gemaakt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.