Interieur van Micaro. Beeld: Jaap Maars

Aziatisch restaurant Micaro in Oude Dorp failliet verklaard

Amstelveen - De Rechtbank Amsterdam heeft deze week het faillissement uitgesproken over het Aziatische restaurant Micaro in het Oude Dorp van Amstelveen. Het restaurant, dat begin 2023 de deuren opende aan de Dorpsstraat 90, is sinds vorige week dicht.

Micaro probeerde zich onder de noemer ‘Oosterse perfectie’ te onderscheiden als high end Aziatisch restaurant dat alleen met de beste producten en ingrediënten werkte. Het eten was daar zeker wel naar, maar de prijs ook. Ondanks een hoopvolle start en veel positieve recensies over het eten heeft Micaro het grote publiek kennelijk niet kunnen overtuigen.

De website van het restaurant staat in onderhoudsmodus en de eigenaar is sinds de sluiting onbereikbaar voor commentaar. Het faillissement van Micaro B.V., op 6 februari uitgesproken door de Amsterdamse rechtbank, werd op 7 februari jongstleden gepubliceerd in het centraal insolventieregister. Het is nog onduidelijk of er een doorstart komt.

Micaro was de opvolger van Bistro B, dat van 2020 tot 2022 de horecagelegenheid bezette. Daarvoor was tien jaar lang het populaire restaurant The WineKitchen Classic op de locatie gevestigd, dat in de coronaperiode de deuren sloot.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:54

Brug Ouderkerk zet teveel uit bij warmte: reparatie in avonden en nachten 22-26 juli

Amstelveen / Ouderkerk – Omdat het brugdek van Brug Ouderkerk bij warm weer te veel uitzet en dan klem komt te zitten bij het openen en sluiten, zal in de avonden en nachten van 22 tot 26 juli 2024 de ruimte tussen het brugdek en de stalen overgang aan het landhoofd (het rij-ijzer) worden vergroot.

Kunst & Cultuur gisteren 09:43

Achtste editie Jonas Ohlsson Summerschool in Museum Cobra

Amstelveen - Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juli vindt de achtste editie van de Jonas Ohlsson Summerschool plaats in Museum Cobra. Samen met de veelzijdige kunstenaar Jonas Ohlssonkun je je creativiteit ontdekken en je artistieke vaardigheden ontwikkelen. 

Algemeen gisteren 08:59

D66 & VVD willen tempo met realisatie Park Zuid

Amstelveen - D66 en VVD willen dat er voldoende groen is in elke wijk en er ook voldoende ruimte is voor parken. Er worden momenteel verkenningen gedaan naar de mogelijkheden voor een nieuw park in Amstelveen Zuid. D66 en VDD willen dat de verkenning snel wordt afgerond zodat dat de start van de aanleg voor 2030 plaats kan vinden.

Amstelveen van voorheen 14 jul. 2024 20:46

Amstelveen van voorheen (411)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 411 een oude prentbriefkaart van de Amsterdamseweg met rechts de Annakerk.