Interieur van Micaro. Beeld: Jaap Maars

Aziatisch restaurant Micaro in Oude Dorp failliet verklaard

Amstelveen - De Rechtbank Amsterdam heeft deze week het faillissement uitgesproken over het Aziatische restaurant Micaro in het Oude Dorp van Amstelveen. Het restaurant, dat begin 2023 de deuren opende aan de Dorpsstraat 90, is sinds vorige week dicht.

Micaro probeerde zich onder de noemer ‘Oosterse perfectie’ te onderscheiden als high end Aziatisch restaurant dat alleen met de beste producten en ingrediënten werkte. Het eten was daar zeker wel naar, maar de prijs ook. Ondanks een hoopvolle start en veel positieve recensies over het eten heeft Micaro het grote publiek kennelijk niet kunnen overtuigen.

De website van het restaurant staat in onderhoudsmodus en de eigenaar is sinds de sluiting onbereikbaar voor commentaar. Het faillissement van Micaro B.V., op 6 februari uitgesproken door de Amsterdamse rechtbank, werd op 7 februari jongstleden gepubliceerd in het centraal insolventieregister. Het is nog onduidelijk of er een doorstart komt.

Micaro was de opvolger van Bistro B, dat van 2020 tot 2022 de horecagelegenheid bezette. Daarvoor was tien jaar lang het populaire restaurant The WineKitchen Classic op de locatie gevestigd, dat in de coronaperiode de deuren sloot.


Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer gisteren 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen 25 feb. 2024 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.