Directeur Daphne Janson (links) & Programmamaker Hiske Deinema (rechts)

Bakfiets vol leesplezier gaat op tour

Amstelveen - Met een echte tipi, kussens, een grote rugtas en natuurlijk heel veel mooie boeken gaat de bieb deze zomer op pad. Kinderen kunnen neerstrijken op het kleed om te luisteren naar verhalen uit verre landen.

Het idee van de reizende bieb ontstond vorig jaar. ‘We wilden kinderen een leuke zomer bezorgen binnen de coronamaatregelen,‘ begint Hiske te vertellen. Zij is verantwoordelijk voor het programma vanuit de Bibliotheek. ‘Zo ontstond het idee om op mini-vakantie te gaan in onze eigen buurt. We namen de tipi mee en een backpack vol knutselspullen. Deze zomer pakken we het groter aan! We rijden met onze bakfiets naar het Keizer Karelpark en Groenelaan en daar kunnen alle kinderen gratis bij ons aansluiten. Ze kunnen boeken lezen en deze bij ons lenen, ze kunnen een vakantiekaart maken of een reisverhaal schrijven. En we gaan natuurlijk voorlezen.’

Lezen is een feest
Met de Bakfiets On Tour wil de Bibliotheek vooral het leesplezier brengen. ‘Lezen is ontspannend en leuk’, legt directeur Daphne Janson uit. ‘Lezen is daarnaast ook leren. Door te lezen kun je beter je weg vinden in de samenleving. Bovendien leer je door te lezen je veel beter in te leven in andere mensen. Het is een vaardigheid die je moet bijhouden. Door vaker te lezen ga je makkelijker lezen en als je makkelijker leest, wordt het leuker.

Technisch lezen leren de kinderen op school; wij brengen de kinderen leesplezier. Dat doen we niet alleen in onze vestigingen, maar ook buiten de muren van onze bibliotheek. Vandaar dat we met de bakfiets op pad gaan. Ook geven we leuke workshops op de zomerschool.’

Toffe rugzak
Jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. ‘Als zij deze zomer bij ons boeken komen lenen, krijgen ze van ons een mooie rugzak’, vervolgt Daphne. ‘Daarnaast zit er een bingokaart in de tas met kleine opdrachtjes. Als alle opdrachtjes volbracht zijn, kunnen ze bij ons een cadeautje komen halen. Zo hopen we zoveel mogelijk kinderen het plezier in lezen te laten ervaren.’

Kijk voor het volledige zomerprogramma en aanmelden op www.bibliotheekamstelland.nl/zomer


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.