Balkon Beweegdag gaat opnieuw nationaal: 4 juni

Amstelveen - De tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag wordt op vrijdag 4 juni om 11.00 uur gehouden. De Amstelveense buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport is de grondlegger van het Balkonbewegen. Zij gaf tijdens de eerste coronagolf als eerste in Nederland beweeglessen aan de bewoners op de balkons van de woon- en zorglocaties in Amstelveen.

Het mooie initiatief werd door de landelijke pers opgepakt en heeft voor de eerste succesvolle Nationale Balkon Beweegdag gezorgd, gevolgd door de tweede editie op vrijdag 4 juni 2021. In heel Nederland en zeker ook in Amstelveen wordt er dus weer op de balkons van woon- en zorglocaties bewogen, gedanst en plezier gemaakt.

Amstelveen doet mee

Om te zorgen dat alle woon- en zorgcentra in Amstelveen mee kunnen doen aan de Nationale Balkon Beweegdag heeft Mieke in de afgelopen weken masterclasses “Balkonbewegen” gegeven aan sport- en beweegprofessionals. Nu kunnen zij samen met de buurtsportcoaches van AmstelveenSport bijna alle woon- en zorglocaties in Amstelveen tegelijkertijd laten meedoen aan deze feestelijke dag.

Met en voor elkaar

Balkonbewegen is een leuke manier om veilig actief te blijven op een kleine ruimte. Maar het brengt nog een veel belangrijker aspect met zich mee: "plezier, contact en aandacht voor elkaar". Familie en vrienden van de bewoners van de woon- en zorglocaties in Amstelveen zijn daarom van harte uitgenodigd om buiten op 1,5 meter afstand mee te doen met dit feest en zo de bewoners een hart onder de riem te steken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie van de Nationale Balkon Beweegdag in Amstelveen kunt u contact opnemen met Mieke Regelink m.regelink@amstelveensport.nl, 088-855104


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.

Kunst & Cultuur gisteren 07:25

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

Amstelveen - In het naoorlogse Parijs werd 75 jaar geleden de revolutionaire Cobra-beweging opgericht. Het was een kunstenaarsbeweging die bekend stond om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen viert dit jubileum met een knallend tentoonstellingsprogramma met veel internationale bruiklenen. Met dezetentoonstellingen brengt het Cobra Museum actuele maatschappelijke thema’s tot leven, om samen met de bezoekers die grenzeloze vrijheid te beleven.