Balkon Beweegdag gaat opnieuw nationaal: 4 juni

Amstelveen - De tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag wordt op vrijdag 4 juni om 11.00 uur gehouden. De Amstelveense buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport is de grondlegger van het Balkonbewegen. Zij gaf tijdens de eerste coronagolf als eerste in Nederland beweeglessen aan de bewoners op de balkons van de woon- en zorglocaties in Amstelveen.

Het mooie initiatief werd door de landelijke pers opgepakt en heeft voor de eerste succesvolle Nationale Balkon Beweegdag gezorgd, gevolgd door de tweede editie op vrijdag 4 juni 2021. In heel Nederland en zeker ook in Amstelveen wordt er dus weer op de balkons van woon- en zorglocaties bewogen, gedanst en plezier gemaakt.

Amstelveen doet mee

Om te zorgen dat alle woon- en zorgcentra in Amstelveen mee kunnen doen aan de Nationale Balkon Beweegdag heeft Mieke in de afgelopen weken masterclasses “Balkonbewegen” gegeven aan sport- en beweegprofessionals. Nu kunnen zij samen met de buurtsportcoaches van AmstelveenSport bijna alle woon- en zorglocaties in Amstelveen tegelijkertijd laten meedoen aan deze feestelijke dag.

Met en voor elkaar

Balkonbewegen is een leuke manier om veilig actief te blijven op een kleine ruimte. Maar het brengt nog een veel belangrijker aspect met zich mee: "plezier, contact en aandacht voor elkaar". Familie en vrienden van de bewoners van de woon- en zorglocaties in Amstelveen zijn daarom van harte uitgenodigd om buiten op 1,5 meter afstand mee te doen met dit feest en zo de bewoners een hart onder de riem te steken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie van de Nationale Balkon Beweegdag in Amstelveen kunt u contact opnemen met Mieke Regelink m.regelink@amstelveensport.nl, 088-855104


Meer nieuws

Horeca gisteren 12:00

Een vliegende start voor Bistro B

Amstelveen - In september 2020 opende Bistro B haar deuren in het Oude Dorp van Amstelveen. Het was er al snel druk en de gasten genoten zichtbaar van de gezellige en ongedwongen sfeer. ‘Dit komt mede door de informele bediening’, vertelt eigenaresse Ellen Boon. Volgens haar maken de heerlijke gerechten van haar partner Paul elke avond weer tot een groot succes. ‘Het was echt een vliegende start.’

Algemeen gisteren 10:51

Woningtekort Amstelveen: onderzoek naar opsplitsen woningen

Amstelveen - De Amstelveense coalitiepartners D66 en VVD willen het splitsen van woningen in Amstelveen onder voorwaarden mogelijk maken. Zij roepen het College van B en W (gevormd door VVD, D66 en PvdA) in een motie op om te onderzoeken of bestaande woningen die te groot zijn geworden voor de bewoner(s) kunnen worden gesplitst. Het is een van de oplossingen die moet bijdragen aan terugdringen van het tekort aan woningen binnen de gemeente.

Verkeer & Vervoer 27 sep. 2021 19:28

Amstelveen gaat intensief controleren op Kazernepad (Zwarte Pad)

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen gaan de komende periode in samenwerking met de politie weer meer controles uitvoeren op het Kazernepad, de belangrijke en drukke fietsverbinding tussen Amstelveen Noord en Zuid, die in de volksmond ook wel Zwarte Pad wordt genoemd.

112 27 sep. 2021 13:24

Ongeval rotonde Waardhuizen: auto en scooter

Amstelveen - Op de rotonde Praam/Gondel/Willem Dreesweg tussen de wijken Waardhuizen en Middenhoven heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterrijder.