Balkon Beweegdag gaat opnieuw nationaal: 4 juni

Amstelveen - De tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag wordt op vrijdag 4 juni om 11.00 uur gehouden. De Amstelveense buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport is de grondlegger van het Balkonbewegen. Zij gaf tijdens de eerste coronagolf als eerste in Nederland beweeglessen aan de bewoners op de balkons van de woon- en zorglocaties in Amstelveen.

Het mooie initiatief werd door de landelijke pers opgepakt en heeft voor de eerste succesvolle Nationale Balkon Beweegdag gezorgd, gevolgd door de tweede editie op vrijdag 4 juni 2021. In heel Nederland en zeker ook in Amstelveen wordt er dus weer op de balkons van woon- en zorglocaties bewogen, gedanst en plezier gemaakt.

Amstelveen doet mee

Om te zorgen dat alle woon- en zorgcentra in Amstelveen mee kunnen doen aan de Nationale Balkon Beweegdag heeft Mieke in de afgelopen weken masterclasses “Balkonbewegen” gegeven aan sport- en beweegprofessionals. Nu kunnen zij samen met de buurtsportcoaches van AmstelveenSport bijna alle woon- en zorglocaties in Amstelveen tegelijkertijd laten meedoen aan deze feestelijke dag.

Met en voor elkaar

Balkonbewegen is een leuke manier om veilig actief te blijven op een kleine ruimte. Maar het brengt nog een veel belangrijker aspect met zich mee: "plezier, contact en aandacht voor elkaar". Familie en vrienden van de bewoners van de woon- en zorglocaties in Amstelveen zijn daarom van harte uitgenodigd om buiten op 1,5 meter afstand mee te doen met dit feest en zo de bewoners een hart onder de riem te steken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie van de Nationale Balkon Beweegdag in Amstelveen kunt u contact opnemen met Mieke Regelink m.regelink@amstelveensport.nl, 088-855104


Meer nieuws

112 vandaag 14:25

Automobiliste rijdt pui van boksschool aan diggelen

Amstelveen - Een automobiliste heeft woensdagmiddag flinke schade veroorzaakt aan een pui van een sport- annex boksschool aan de Eleanor Rooseveltlaan in de wijk Kostverloren in Amstelveen.

Zakelijk vandaag 11:34

Genieten van Hollandse Nieuwe bij visspecialist Henry Schilder

Amstelveen - De Hollandse Nieuwe is er weer. Dat betekent traditiegetrouw dat veel Amstelveense haringliefhebbers vandaag een bezoekje brengen aan hun favoriete viswinkel. Bij visspecialist Henry Schilder aan de Van der Hooplaan vindt de Hollandse Nieuwe in ieder geval gretig aftrek en wordt de nieuwe vangst goed ontvangen.

112 vandaag 08:14

41 snor/bromfietsers op de bon bij controles in Amstelveen

Amstelveen - Te hard rijden, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder helm, technische gebreken, het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden en het negeren van een stopteken: er bleek van alles mis tijdens een grote brom- en snorfietscontrole in Amstelveen gisterenmiddag. -

112 gisteren 19:46

Wielrenners gewond bij botsing op Amsteldijk

Amstelveen - Twee wielrenners zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een botsing op de Amsteldijk Noord (Bankraspad) in Amstelveen, ter hoogte van de brug tussen Ouderkerk en Amstelveen.

112 gisteren 18:53

Scooter en auto betrokken bij ongeval in Westwijk

Amstelveen - In Westwijk heeft dinsdag aan het begin van de avond een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist kwam aan de Burgemeester Wiegelweg in aanrijding met een scooterrijder.