Balkon Beweegdag gaat opnieuw nationaal: 4 juni

Amstelveen - De tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag wordt op vrijdag 4 juni om 11.00 uur gehouden. De Amstelveense buurtsportcoach Mieke Regelink van AmstelveenSport is de grondlegger van het Balkonbewegen. Zij gaf tijdens de eerste coronagolf als eerste in Nederland beweeglessen aan de bewoners op de balkons van de woon- en zorglocaties in Amstelveen.

Het mooie initiatief werd door de landelijke pers opgepakt en heeft voor de eerste succesvolle Nationale Balkon Beweegdag gezorgd, gevolgd door de tweede editie op vrijdag 4 juni 2021. In heel Nederland en zeker ook in Amstelveen wordt er dus weer op de balkons van woon- en zorglocaties bewogen, gedanst en plezier gemaakt.

Amstelveen doet mee

Om te zorgen dat alle woon- en zorgcentra in Amstelveen mee kunnen doen aan de Nationale Balkon Beweegdag heeft Mieke in de afgelopen weken masterclasses “Balkonbewegen” gegeven aan sport- en beweegprofessionals. Nu kunnen zij samen met de buurtsportcoaches van AmstelveenSport bijna alle woon- en zorglocaties in Amstelveen tegelijkertijd laten meedoen aan deze feestelijke dag.

Met en voor elkaar

Balkonbewegen is een leuke manier om veilig actief te blijven op een kleine ruimte. Maar het brengt nog een veel belangrijker aspect met zich mee: "plezier, contact en aandacht voor elkaar". Familie en vrienden van de bewoners van de woon- en zorglocaties in Amstelveen zijn daarom van harte uitgenodigd om buiten op 1,5 meter afstand mee te doen met dit feest en zo de bewoners een hart onder de riem te steken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie van de Nationale Balkon Beweegdag in Amstelveen kunt u contact opnemen met Mieke Regelink m.regelink@amstelveensport.nl, 088-855104


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.