Bamboebrug bij Bloesempark wordt vervangen

Bamboebrug bij Bloesempark wordt vervangen Foto: GoogleMaps

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse Bos moet vervangen worden. Dit zal na de bloeiperiode van het nabij gelegen Bloesempark gaan gebeuren.

De 175 meter lange brug is in 2000 gebouwd als eerste bamboe bouwwerk in Nederland. Volgens een bericht op de website van het Amsterdamse Bos blijkt het bamboe voor een periode van meerdere jaren niet bestand te zijn tegen de Nederlandse natte weersomstandigheden.

Veiligheid

Daarom is de brug na een aantal noodreparaties aan vervanging toe. Om de veiligheid van bezoekers te garanderen zijn vorig jaar al tijdelijke leuningen en staanders ter versteviging aangebracht.

De nieuwe brug krijgt staanders in de vorm van een draak zodat het goed past bij het Japanse uitgangspunt voor het Bloesempark. Het materiaal dat zal worden gebruikt, bestaat uit een combinatie van bamboe gemengd met de kunststof composiet. Dit garandeert een lange levensduur en is bestand tegen de westerse weersomstandigheden. Ook zal op de nieuwe brug een aantal zitelementen worden aangebracht zodat bezoekers van de omgeving kunnen genieten.

Startdatum

De vervanging van de staanders en leuningen van de brug start naar verwachting begin april 2019. De exacte startdatum hangt af van de bloeiperiode van het Bloesempark. Als de kersenbloesembomen uitgebloeid zijn, start het werk.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties