Vlnr: adviseur verkeerseducatie Cor Maas, Saskia Groot Koerkamp van VVN, wethouder Brandes, Tom uit groep 7 van basisschool Piet Hein, Jo Jannink van VVN en verkeersdeskundige Nynke Pranger [Beeld: Gemeente Amstelveen]

Basisschoolleerlingen doen praktisch verkeersexamen

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) op dinsdag 16 mei het praktisch verkeersexamen onder basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uitgevoerd.

Ook op donderdag 18 mei zullen Amstelveense leerlingen op de fiets stappen voor dit examen.

Theorie & praktijk
Nadat de leerlingen een theoretisch examen hebben afgelegd, volgt het praktijkexamen. Bij het praktische verkeersexamen wordt een route uitgezet met speciaal geplaatste verkeersborden. Op acht punten in het parcours houden vrijwilligers in de gaten of de fietsers zich aan de verkeersregels houden. In totaal hebben 528 Amstelveense leerlingen dit jaar meegedaan aan het examen. Dit jaar doen de meeste basisscholen in Amstelveen mee aan het praktisch verkeersexamen.

Belangrijk
Doel hiervan is dat basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 leren zich op een veilige manier door het verkeer te bewegen.
Wethouder verkeer Jeroen Brandes gaf het startschot voor het examen van de leerlingen van de Piet Heinschool: ‘Het is ontzettend belangrijk dat kinderen weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Zeker de leerlingen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. De veiligheid van kinderen in het verkeer staat voorop. Dit verkeersexamen kan daar een steentje aan bijdragen.’


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.