Basissschool De Westwijzer als voorloper door D66 in het zonnetje gezet

Amstelveen - Het is vandaag (5 oktober) de dag van de leraar. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs en de essentiële rol die leraren hierin spelen. Het is een dag waarop D66 Amstelveen bijzondere aandacht schenkt aan leraren en hun inzet voor de jeugd. Dit jaar werd basisschool De Westwijzer extra in het zonnetje gezet. 

Altijd dag van de leraar

Voor D66 Amstelveen is de dag van de leraar een belangrijke dag. “Op deze dag vieren wij de kracht van het onderwijs en benadrukken we hoe belangrijk onze Amstelveense leraren zijn voor de toekomst van onze jeugd. Het is goed dat hier wereldwijd aandacht voor is. Want leraren zijn echt het hart van onze samenleving en zonder leraren slaagt geen enkele onderwijsambitie. Voor ons is het eigenlijk elke dag de dag van de leraar. Want we zijn trots op onze mooie scholen in Amstelveen en we blijven ons hard maken voor een goed woon-en werkklimaat voor leraren én voor hun erkenning en ondersteuning. Niet alleen op de dag van de leraar, maar het hele jaar door,", aldus Saloua Chaara, D66 raadslid en woordvoerder onderwijs. 

Meer waardering

Zo heeft de fractie van D66 aangedrongen op maatregelen om het lerarentekort aan te pakken. Chaara: “Hier komt binnenkort een uitwerking van in de onderwijsagenda”. Zij vervolgt: “Vorige week hebben wij bij de bespreking van de woonvisie opgeroepen om de voorrangsregeling voor leraren in stand te houden. Ook daar volgt binnenkort communicatie over vanuit de gemeente”. Daarnaast heeft de gemeenteraad in maart van dit jaar een voorstel van D66 aangenomen om op de dag van de leraar een onderwijsgala te organiseren als blijk van waardering voor het harde werk van onderwijspersoneel. Chaara: “Helaas was het dit jaar om verschillende redenen niet haalbaar om het onderwijsgala op de dag van de leraar te organiseren. Erg jammer, want ik krijg van veel mensen in het onderwijs terug dat zij zo’n onderwijsfeest als cadeau voor hun inzet ontzettend zouden waarderen. Vandaag nog werd dit tijdens ons bezoek aan De Westwijzer door nagenoeg al het onderwijspersoneel op die school beaamd. Omdat het animo dus best groot is, gaan we er van uit dat uitstel in dit geval geen afstel is en dit onderwijsfeest er op een later moment gewoon nog komt”.

Bezoek aan De Westwijzer

Om deze waardering voor leraren op de dag van de leraar in de praktijk te brengen, bezocht de D66-fractie basisschool De Westwijzer met bloemen en taart. Chaara: “Dit is een prachtige school waar we in Amstelveen bijzonder trots op mogen zijn. Dit komt vooral door de betrokken, toegewijde en ambitieuze mensen die op deze school werken. Hun drive en positieve energie spatte er ook vandaag weer vanaf. Maar dit komt ook doordat deze school sterk in het DNA heeft dat onderwijs niet alleen gaat om het overdragen van kennis. De Westwijzer doet er alles aan om kinderen op meerdere gebieden te verrijken”. Chaara noemt hierbij dat de De Westwijzer voorop loopt in het bieden van verrijkende schooldagen aan kinderen. De school biedt verschillende activiteiten waarmee kinderen hun talenten kunnen ontdekken en zich breed kunnen leren ontwikkelen. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld zingen, muziek, toneel, dans, koken, programmeren, schaken en het maken van films en vlogs. “Kinderen krijgen volop kansen om te groeien en worden op verschillende manieren gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Dit straalt de school in alle opzichten uit." 


Meer nieuws

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Sport gisteren 11:18

NRT500-toernooi van start op Park Startbaan

Amstelveen - Op Park Startbaan is vandaag het nationale NRT500 tennistoernooi van start gegaan. 32 mannen en 24 vrouwen strijden de komende dagen om punten te verdienen voor de nationale ranking.