BbA: Onderzoek naar verzakkingen geluidswal Beneluxbaan Amstelveen Zuid

Amstelveen – De geluidswal aan de zuidkant van de Beneluxbaan ter hoogte van Middenhoven is mogelijk verzakt. Op verzoek van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat wethouder Rob Ellermeijer (VVD) een onderzoek instellen naar de verzakkingen, zo meldt bbA.

Bewoners van de aangrenzende straten Troubadour, Marketentster en Chirurgijn in MIddenhoven hebben bbA erop gewezen dat door verzakkingen de geluidshinder van het autoverkeer is toegenomen.

De wal, een feite een groene dijk met bomen en struiken erop, is 36 jaar geleden aangelegd gelijk met de bouw van de wijk aan de zuidkant van de Beneluxbaan. De dijk moest bewoners enigszins beschermen tegen geluidshinder van het autoverkeer op de Beneluxbaan. De wal was van het begin af aan opgenomen in het ontwerp van de wijk.

Namens bbA heeft Jacqueline Solleveld de wethouder gewezen op de klachten die zij heeft ontvangen over verzakkingen. Een van de bewoners meldde aab bbA dat het haar vooral was opgevallen nadat zij was teruggekeerd van een paar maanden in het buitenland. Solleveld: 'Goed dat de wethouder dit onderzoekt. Wij zien uit naar het resultaat. ' Volgens bbA speelt het ook een rol dat het (zware) verkeer op de Beneluxbaan veel intensiever is geworden.

olthoff jacqueline bba.jpg
Jacqueline Solleveld (bbA)


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.