Pieter Monkelbaan

BbA verheugd over aanpak fiets- en voetpaden

Amstelveen - Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is zeer tevreden over de wijze waarop wethouder Floor Gordon (D66) het achterstallig onderhoud van Amstelveense voetpaden wil aanpakken.

Dat meldt de partij in een persbericht, naar aanleiding van vragen van partijlid Pieter Monkelbaan in de Commissievergadering Ruimte Wonen en Natuur deze week. BbA hield vorig jaar nog een onderzoek naar de staat van (fiets-)paden, waar de partij toen al veel reacties op kreeg.

Integrale aanpak

BbA noteerde uit de antwoorden van de wethouder tijdens de commissieveragdering dat het college van B en W zich herkent zich in het beeld dat uit het onderzoek is gekomen en dat ze de noodzaak ziet om de paden te herstellen. De wethouder kondigde daarbij een integrale aanpak aan van het herstel van voetpaden aan z meldt bbA, overigens een tamelijk complexe operatie omdat veelal maatwerk nodig is, mede vanwege boomwortels die in de weg zitten.

Gordon wees er ook op, zo noteert bbA, dat de gemeente tevens is begonnen met het herstellen van fietspaden, zoals aan de Zagerij, de Machineweg en de Ouderkerkerlaan, waar men ook alle bomen heeft kunnen behouden. Monkelbaan concludeert dat de wethouder een een goede afweging tussen groen en steen maakt door ook meerdere afdelingen te betrekken. ‘Deze wethouder luistert en doet er iets mee. Alle complimenten hiervoor,’ concludeert Monkelbaan.

Fixi Amstelveen

Afgelopen maand publiceerde bestuurslid Frits Suer nog een column op de website van bbA over het onderwerp. Amstelveen lanceerde recent een nieuwe, digitale mogelijkheid voor inwoners om losliggende stoeptegels en andere onvolkomenheden te melden via Fixi


Meer nieuws

Horeca gisteren 12:00

Een vliegende start voor Bistro B

Amstelveen - In september 2020 opende Bistro B haar deuren in het Oude Dorp van Amstelveen. Het was er al snel druk en de gasten genoten zichtbaar van de gezellige en ongedwongen sfeer. ‘Dit komt mede door de informele bediening’, vertelt eigenaresse Ellen Boon. Volgens haar maken de heerlijke gerechten van haar partner Paul elke avond weer tot een groot succes. ‘Het was echt een vliegende start.’

Algemeen gisteren 10:51

Woningtekort Amstelveen: onderzoek naar opsplitsen woningen

Amstelveen - De Amstelveense coalitiepartners D66 en VVD willen het splitsen van woningen in Amstelveen onder voorwaarden mogelijk maken. Zij roepen het College van B en W (gevormd door VVD, D66 en PvdA) in een motie op om te onderzoeken of bestaande woningen die te groot zijn geworden voor de bewoner(s) kunnen worden gesplitst. Het is een van de oplossingen die moet bijdragen aan terugdringen van het tekort aan woningen binnen de gemeente.

Verkeer & Vervoer 27 sep. 2021 19:28

Amstelveen gaat intensief controleren op Kazernepad (Zwarte Pad)

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen gaan de komende periode in samenwerking met de politie weer meer controles uitvoeren op het Kazernepad, de belangrijke en drukke fietsverbinding tussen Amstelveen Noord en Zuid, die in de volksmond ook wel Zwarte Pad wordt genoemd.

112 27 sep. 2021 13:24

Ongeval rotonde Waardhuizen: auto en scooter

Amstelveen - Op de rotonde Praam/Gondel/Willem Dreesweg tussen de wijken Waardhuizen en Middenhoven heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterrijder.