Pieter Monkelbaan

BbA verheugd over aanpak fiets- en voetpaden

Amstelveen - Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is zeer tevreden over de wijze waarop wethouder Floor Gordon (D66) het achterstallig onderhoud van Amstelveense voetpaden wil aanpakken.

Dat meldt de partij in een persbericht, naar aanleiding van vragen van partijlid Pieter Monkelbaan in de Commissievergadering Ruimte Wonen en Natuur deze week. BbA hield vorig jaar nog een onderzoek naar de staat van (fiets-)paden, waar de partij toen al veel reacties op kreeg.

Integrale aanpak

BbA noteerde uit de antwoorden van de wethouder tijdens de commissieveragdering dat het college van B en W zich herkent zich in het beeld dat uit het onderzoek is gekomen en dat ze de noodzaak ziet om de paden te herstellen. De wethouder kondigde daarbij een integrale aanpak aan van het herstel van voetpaden aan z meldt bbA, overigens een tamelijk complexe operatie omdat veelal maatwerk nodig is, mede vanwege boomwortels die in de weg zitten.

Gordon wees er ook op, zo noteert bbA, dat de gemeente tevens is begonnen met het herstellen van fietspaden, zoals aan de Zagerij, de Machineweg en de Ouderkerkerlaan, waar men ook alle bomen heeft kunnen behouden. Monkelbaan concludeert dat de wethouder een een goede afweging tussen groen en steen maakt door ook meerdere afdelingen te betrekken. ‘Deze wethouder luistert en doet er iets mee. Alle complimenten hiervoor,’ concludeert Monkelbaan.

Fixi Amstelveen

Afgelopen maand publiceerde bestuurslid Frits Suer nog een column op de website van bbA over het onderwerp. Amstelveen lanceerde recent een nieuwe, digitale mogelijkheid voor inwoners om losliggende stoeptegels en andere onvolkomenheden te melden via Fixi


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.