Pieter Monkelbaan

BbA verheugd over aanpak fiets- en voetpaden

Amstelveen - Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is zeer tevreden over de wijze waarop wethouder Floor Gordon (D66) het achterstallig onderhoud van Amstelveense voetpaden wil aanpakken.

Dat meldt de partij in een persbericht, naar aanleiding van vragen van partijlid Pieter Monkelbaan in de Commissievergadering Ruimte Wonen en Natuur deze week. BbA hield vorig jaar nog een onderzoek naar de staat van (fiets-)paden, waar de partij toen al veel reacties op kreeg.

Integrale aanpak

BbA noteerde uit de antwoorden van de wethouder tijdens de commissieveragdering dat het college van B en W zich herkent zich in het beeld dat uit het onderzoek is gekomen en dat ze de noodzaak ziet om de paden te herstellen. De wethouder kondigde daarbij een integrale aanpak aan van het herstel van voetpaden aan z meldt bbA, overigens een tamelijk complexe operatie omdat veelal maatwerk nodig is, mede vanwege boomwortels die in de weg zitten.

Gordon wees er ook op, zo noteert bbA, dat de gemeente tevens is begonnen met het herstellen van fietspaden, zoals aan de Zagerij, de Machineweg en de Ouderkerkerlaan, waar men ook alle bomen heeft kunnen behouden. Monkelbaan concludeert dat de wethouder een een goede afweging tussen groen en steen maakt door ook meerdere afdelingen te betrekken. ‘Deze wethouder luistert en doet er iets mee. Alle complimenten hiervoor,’ concludeert Monkelbaan.

Fixi Amstelveen

Afgelopen maand publiceerde bestuurslid Frits Suer nog een column op de website van bbA over het onderwerp. Amstelveen lanceerde recent een nieuwe, digitale mogelijkheid voor inwoners om losliggende stoeptegels en andere onvolkomenheden te melden via Fixi


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 10:46

Perfect Health: weet wat je nodig hebt [Lezersactie]

Amstelveen - Gezond oud worden willen we allemaal. Maar hoe gezond ben je eigenlijk? En wat heb je exact nodig om hieraan bij te dragen? Mischa Kremer richtte Perfect Health op voor mensen die bewust willen werken aan hun gezondheid. ‘Dankzij de Premium Health Check krijg je op wetenschappelijk niveau inzicht hoe je met leefstijl, voeding en voedingssupplementen aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Wij maken moeilijke materie begrijpelijk en geven advies op maat. Zo houd je grip op je gezondheid.’

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits: Noodle soep van Saigon Càphê

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In aflevering 1: de befaamde noodle soep van Saigon Càphê.