BBA vraagt inzicht in afstemming tussen basisscholen en kinderopvang

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) zich af in hoeverre in Amstelveen afstemming heeft plaatsgevonden tussen de basisscholen en kinderopvangorganisaties voor aanvang van de herstart van de scholen op 11 mei.

Dit doet de partij naar aanleiding van uitspraken van de voorzitter van de Brancheorganisatie Kinderopvang, Felix Rottenberg, dat een groot deel van de basisscholen (Rottenberg spreekt over 35% van de scholen) niet heeft overlegd over hoe de buitenschoolse opvang moet aansluiten op de lessen. Rottenberg deed zijn uitspraken zaterdagavond  in het TV programma Op1.

In een persbericht van bbA zondagavond, laat raadslid Marga van Herteryck weten van het College van B & W te willen horen of het College van B&W bekend is met organisatorische of logistieke problemen. En ook of de afstemming in Amstelveen wel goed is geregeld en of de schoolbesturen met de kinderopvangorganisaties overleg hebben gehad.

Herteryck wil ook weten of het College bij het maken van de afspraken een leidende rol heeft genomen en zo niet of het College bereid is de  regie te nemen en er voor te zorgen dat kinderen met recht op kinderopvang ook daadwerkelijk goed worden opgevangen. 'In geval er knelpunten zijn wil bbA weten welke maatregelen het College op korte termijn gaat nemen om eventuele knelpunten uit te sluiten'.

Bovendien vraagt bbA zich af of de ouders op tijd en goed zijn geïnformeerd en of ouders eventueel bij problemen bij een centraal meldpunt  terecht kunnen of dat het overleg  wordt over gelaten aan de ouders met de BSO-organisaties. Marga van Herteryck voegt daar nog aan toe: 'Wij vinden het ook wel belangrijk  om de ervaringen te verzamelen om de praktijk te kunnen monitoren. De vraag is wel waar en hoe'.   


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:44

Gedecoreerden ontvangen alsnog lintje uit handen van burgemeester

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens heeft de twaalf Amstelveners die 24 april jongstleden via een videoboodschap te horen kregen dat dat zij koninklijk waren onderscheiden, inmiddels daadwerkelijk een lintje kunnen uitreiken.  

Onderwijs & Educatie vandaag 09:43

Zomerschool Amstelveen van start

Amstelveen - Vanaf vandaag opent de Amstelveense zomerschool haar deuren. Op het programma staan lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen. Voor hen organiseert de gemeente deze zomerschool.

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.